Hlavní obsah

Nové knihy: Baďurová, Begtsson a Modrić

Právo, Jan Šída

Protože právě probíhá fotbalové Euro a Chorvatsko mělo Česko v základní skupině, bude bezpochyby interesantní si přečíst biografii slavného záložníka Realu Madrid a zároveň i kapitána chorvatského národního výběru Luky Modriče. Kromě toho čeká na čtenáře historická detektivka, severská sága nebo kniha, která vznikla na základě scénáře tuzemského televizního seriálu. A jako audiokniha publikace se psem v hlavní roli, jejíž text čte herec Igor Bareš.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jaroslava Černá: Záhada černolických vražd

Píše se rok 1645 a z bojů ve Francii se vrací vysloužilý voják Martin. Než navštíví rodiče, zastaví se u sestry Johanky, která nevinnou dobrou radou změní nejen jeho život, ale i život celé rodiny. Nečekaný návrat syna se tak stává začátkem tragických událostí, jež vrcholí Johančinou smrtí. Hlavním podezřelým z vraždy je její manžel Viktorín.

Obal knihy

Robert Matteoni, Luka Modrić: Moje hra

Jediná oficiální autobiografie slavného chorvatského záložníka Luky Modriće. Hvězda Realu Madrid a chorvatská legenda Luka Modrić poprvé vypráví svůj inspirativní příběh od dětství prožitého ve válkou sužované domovině až po okamžik, kdy se stal několikanásobným šampionem Ligy mistrů a jedním z nejoslavovanějších fotbalistů světa.

Obal knihy

Frans G. Bengtsson: Zrzavý Orm

Švédský vypravěč uchopil severské ságy a s nenapodobitelným humorem a nápaditostí nechává vikinského náčelníka Orma a jeho přátele putovat do Anglie, Irska, Normandie, na Pyrenejský poloostrov a samozřejmě i doma na Severu. V jeho podání slavná doba vikinských válečníků ani trochu neutrpěla, neboť jeho hrdinové jsou lidé se všemi dobrými i špatnými vlastnostmi, touhami i sny lidí všech dob a jejich příhody překypují vtipem, kterému čas neubral na jiskřivosti.

Obal knihy

Linda Keirová: Tři ženy pana Wrighta

Lark má před sebou hned dvě zajímavé vyhlídky – rozjíždějící se kariéru v navrhování deskových her a vášnivý románek s charismatickým investorem. Jessica byla ve vztazích vždy velmi opatrná, ale Jonathanovi jednoduše nemůže odolat. Holly vede pohodlný život s manželem Jackem, se kterým jsou svoji už téměř dvacet let. Společně vychovali tři děti, postavili překrásný dům a založili uznávanou charitativní nadaci. Lark, Jessica a Holly, tři naprosto cizí ženy, mezi kterými však existuje jedno velmi bolestné pojítko. Bolestné pojítko se stejným příjmením.

Obal knihy

Václav Holanec: Díkůvzdání

Svět skončil tak, jak ho lidé znali. Na konci dvacátých let našeho století způsobila záhadná nemoc, že všichni muži na planetě ztratili schopnost sexuálně žít a mít děti. Nedaleko místa, kde byla nalezena Věstonická venuše, stojí kostel s farou. Faráře Františka Zábranu trápí děsivé sny, zjevuje se mu mrtvý papež a nakonec zjistí, že právě on je vůči nemoci imunní!

Obal knihy

Anna Staňková a Kateřina Šizlingová: Kukačky

Autorky zpracovaly text na základě scénáře televizního seriálu. Kukačky nejsou jen příběhem o záměně dětí v porodnici. Přes úvodní silnou zápletku se vyprávění dostává k obecnějšímu tématu rodičovství. Všichni v příběhu se snaží dělat to nejlepší, co dokážou, aby jako rodiče uspěli. A i když ne vždy se to podaří, je zřejmé, že fungující rodina je to nejdůležitější.

Obal knihy

Caroline O´Donoghueová: Všechny skryté dary

Maeve najde ve škole balíček podivných tarotových karet a s nadšením se pustí do studia vykládání budoucnosti. Když začne číst z karet svým spolužákům, bere to zpočátku jen jako zábavnou hru. Spolužáci jsou jejím uměním nadšení a ve škole se o ničem jiném nemluví. Pak si ale Maevina, bývalá kamarádka Lily, vytáhne znepokojivou kartu s názvem Hospodářka, která by v balíčku být neměla.

Obal knihy

Petra Baďurová: Egon: Děsná psina

Autorka byla dvanáct let skutečnou paničkou skutečného psa Egona. Tou, které Egon říká panda, trochu je a trochu není. Je odpůrkyní polidšťování psů a ve své knize s nadsázkou, humorem a pochopením zúročila půl století svých zkušeností nejen se psy, ale také s jejich majiteli. Psi ji provázeli od dětství. Jsou jejím koníčkem. Vyhledávala je, vlastnila je, hlídala a cvičila je i mnohým přátelům. Text čte herec a dabér Igor Bareš.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám