Hlavní obsah

Nová alba: The Weeknd, Twin Atlantic, Kateřina García s Lubošem Malinou či Petra Ernyei

Na počátku roku vyšlo další album ceněného kanadského zpěváka a hudebníka Weeknda, který už má na kontě několik hitů i prestižních hudebních ocenění. Zajímavá je další deska skotských Twin Atlantic, nové uskupení kolem Kateřiny Garcíe a Luboše Maliny jde také s kůží na trh. Pozoruhodný materiál přináší i novinka jazzové zpěvačky Petry Ernyei.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

The Weeknd: Dawn FM

Zpěvák Abel Tesfaye, jenž je známější jako The Weeknd, vydal své další album s názvem Dawn FM. Mezi šestnácti písněmi je i singl Take My Breath. Hosty nahrávky jsou Lil Wayne, Quincy Jones či Tyler, The Creator. V roli moderátora fiktivního rádia 103,5 Dawn FM se představí Jim Carrey.

Foto: Universal

Obal alba Dawn FM

Twin Atlantic: Transparency

Jméno Twin Atlantic patří skotské indierockové kapele, dnes už duu, která je na scéně od roku 2007. Její šesté album Transparency je do značné míry nahlédnutím do života frontmana Sama McTrustyho. Bylo natočeno v době izolace, kdy byl doma a staral se o svou malou dcerku, zatímco jeho žena, zdravotní sestra, pečovala o pacienty s covidem.

Foto: Believe

Nové album

Kateřina García a Luboš Malina: Vprostřed noci

Zpěvačka Kateřina García, bendžista a kytarista Luboš Malina, kytaristé Steve Walsh a Martin Ledvina, baskytarista Tomáš Liška a bubeník Kamil Slezák tvoří nové seskupení na české hudební scéně. Zruční instrumentalisté se sešli v projektu Luboše Maliny a Kateřiny Garcíe nazvaném Vprostřed noci. Hudba odkazuje k písničkářství, klasickému rocku i alternativním vlivům. Nad vším se klenou texty básnířky Věry Provazníkové.

Foto: archiv kapely

Nové album

Petra Ernyei: To jsem já/This Is Me

Česká jazzová zpěvačka Petra Ernyeiová se svou kapelou procestovala Evropu, koncertovala v USA a vystupovala s Originálním Pražským Synkopickým Orchestrem i Pražským Swingovým Orchestem. Nyní vydává nové album To jsem já/This Is Me. Jedenáctipísňová kolekce je poctou židovským skladatelům. Jazzovým, muzikálovým i tradičním.

Foto: archiv zpěvačky

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám