Hlavní obsah

No Name nahráli vánoční písničku s herečkou Božidarou Turzonovovou

Právo, jaš, kul

V písni Vianoce s Božidarou se setkaly skupina No Name a slovenská herecká legenda Božidara Turzonovová. Autorem hudby i textu je zpěvák košické kapely Igor Timko. Singl byl natočen se Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu a premiéru měl v rámci charitativního galavečera Noc nadějí. Novinka je prvním duetem No Name se slovenským interpretem za pětadvacet let existence.

No Name a Božidara Turzonovová v klipu k písni Vianoce s BožidarouVideo: BrainZone

 
Článek

„Měli jsme ambici přinést poselství, ne pouze přispět další vánoční písničkou. Druhým přáním bylo, aby se spojení s paní Turzonovovou stalo vzácným. Je to sice pár dní od uvedení písně do života, ale síla a rychlost, jakou se šíří mezi lidmi, je neuvěřitelná. Nejlépe to vystihl můj bratr Ivan, který mi po prvních čtyřiadvaceti hodinách a po všech těch tisících reakcí, lajků a zhlédnutí napsal: Brácho, gratuluji, napsal si virál,“ neskrývá radost Igor Timko.

„Vánoce jsou vskutku jednou z posledních jistot, ke které během roku směřuje většina světa. Z toho jsme vycházeli při tvorbě písně. Po dokončení textu a melodie jsme hledali někoho, kdo je dostatečně čistý a zkušený životem k tomu, aby ho mohl interpretovat. Volba padla právě na paní profesorku Turzonovovou,“ vysvětluje Igor Timko.

Foto: archiv kapely No Name

Igor Timko, zpěvák skupiny No Name, a Božidara Turzonovová při natáčení klipu.

„Trošku jsem váhala, protože už jsem dlouho nezpívala a v minulosti jsem zpívala zpravidla sama. Když jsem však četla ten text, který mě zasáhl, souhlasila jsem. Text je úžasný a vychází z kontextu doby a životního pocitu, ve kterém se nyní nacházíme. Byla to krásná práce,“ prozradila Božidara Turzonovová.

Název skladby vymyslel Igor Timko. Božidara Turzonovová mu byla v době studií v Banské Bystrici děkankou. Dnes na tamní Akademii umění působí oba.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám