Hlavní obsah

Newyorský hardcore Sick Of It All ovládne pražskou Meet Factory

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Legenda newyorského hardcoru Sick Of It All vystoupí v podnělí v pražském Meet Factory v rámci aktuálního turné k loňské desce Wake The Sleeping Dragon!, které potvrdilo kvality souboru okolo bří Kollerů. Nabízí úderné písně plné energie a působí stejně svěže jako díla z počátku devadesátých let, i když kapela hraje 33 let.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zpěvák Sick Of It All Lou Koller

Článek

Sick Of It All jsou ztělesním hardcorových idejí, dbají na komunitu a soudržnost, jejich baskytarista Craig Setarai učil mladé kluky boxovat, aby se jen tak nepoflakovali po newyorských ulicích, skupina přitom nikdy své názory nikomu nevnucovali. Na rodzíl od mnoha jiných part je soubor neuvěřitelně stabilní, stále v něm působí tři ze čtyř zakládajících členů, zpěvák Lou Koller, jeho bratr kytarista Pete a bubeník Armand Majidi. Jak řekl Novinkám Lou Koller „hlavní věcí je nenechat přerůst ego. To zabilo většinu kapel.”

Hardcoroví Sick Of It All slaví třicet let, zahrají i v Praze

Kultura

Jako jedni z mála dokázali prorazit i mimo svou komunitu, třetí průlomové album Scratch The Surface jim vydala pobočka firmy Warner Brothers, stejně jako jeho o tři roky mladšího následovníka Built To Last. I když jim pak smlouva nebyla prodloužena a vrátili se k nezávislým firmám, dokázali do dneška prodat přes půl milionu svých desek.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Kytarista Sick Of It All Pete Koller

Během večera vystoupí čtyři kapely, kromě německých Additional Time ještě kanadští hardcoroví Comeback Kid a další kanadská skupina Cancer Bats ovlivněná sludgem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám