Hlavní obsah

Neo a Trinity se vrátí v Matrixu 4

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trilogie Matrix se zapsala mezi filmové legendy. Od prvního dílu uběhlo už stěží uvěřitelných dvacet let, přesto fanoušci doufali, že by se mohli do temného univerza ovládaného stroji vrátit. Přání se jim dost možná vyplní, čtvrtý díl Matrixu se začne natáčet příští rok a zahraje si v něm i dvojice hrdinů původní trilogie.

Foto: Profimedia.cz

Carrie-Anne Mossová jako Trinity a Keanu Reeves jako Neo ve snímku Matrix: Reloaded (2003).

Článek

Spekulace o pokračování kultovního sci-fi filmu potvrdil serveru Variety Tobby Emmerich, producent a současný šéf společnosti Warner Brothers, která se snaží o návrat Matrixu na stříbrná plátna už několik let.

Velkou roli ve čtvrtém pokračování bude mít Lana Wachowská, která usedne do režisérského křesla a bude se podílet i na scénáři a produkci. Sestry Wachowské Lana a Lilly, tehdy ještě jako bratři, stály za vznikem celé trilogie.

„Mnoho nápadů a idejí o naší realitě, které jsme před dvaceti lety s Lilly prozkoumávaly, je dnes relevantnější. Jsem šťastná, že se postavy z filmu vrátily zpět do mého života a vděčná za další šanci pracovat s mými úžasnými přáteli,“ uvedla Lana Wachowská.

Foto: Profimedia.cz

Lana Wachowská (2017)

Účast na natáčení už potvrdili představitelé dvou hlavních rolí Keanu Reeves a Carrie-Anne Mossová, představitelé Nea a Trinity.

Spekulace panují ohledně role Morphea. Toho původně hrál Laurence Fishburne, některé zdroje však podle Variety uvádějí, že by ho mohl nahradit někdo mladší.

Oživení kultovní značky

Není jasné, jaká bude zápletka filmu. Vzhledem ke konci trilogie by se zdálo pravděpodobné, že se děj bude časově odehrávat mezi filmy původní trilogie. Ve světě Matrixu však nic není nemožné a třeba nás jeho tvůrci opět překvapí.

Studio Warner Bros. Pictures, které film bude produkovat ve spolupráci se studiem Village Roadshow Pictures, doufá, že se čtvrtý díl stane podobným kasovním trhákem.

Trilogie z let 1999 až 2003 vydělala na vstupenkách 1,6 miliardy dolarů (37 miliard korun). Kromě tří hlavních filmů Matrix, Matrix: Reloaded a Matrix: Revolution vznikla ještě série krátkých animovaných filmů ze stejného univerza s názvem Animatrix, několik počítačových her, knih a komiksů.

V porovnání například s franšízami Marvelu jde však o chudého příbuzného a Warner Brothers to jistě chtějí změnit. Natáčení začne v roce 2020.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám