Hlavní obsah

Návrat kapely November 2nd po osmi letech podtrhuje jejich nejdivočejší skladba

Právo, jaš, kul

Česká kytarová kapela November 2nd se po osmileté hibernaci, kdy se její členové věnovali jiným projektům, vrací na scénu. Muzikanti kolem zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové stylově navazují na své první album, jehož směs alternativního rocku okouzlila hudební publicisty a české posluchače. Návrat stvrzuje nová skladba I Feel Love.

Nová skladba kapely November 2nd.Video: archiv kapely

 
Článek

Hudebníci ji zvukově vybrousili s americkým zvukovým inženýrem Johnem Nettim, jenž stojí například za posledními alby rockerů Rival Sons nebo bluesmana Buddyho Guye. Poprvé ji kapela naživo představí 12. listopadu v pražském klubu Varšava.

„Během naší pauzy jsme se ve studiu sešli jednou a natočili písničku Love Me Or Leave Me, která bavila jak nás, tak naše fanoušky a udala nám směr, kterým bychom se chtěli ubírat. Nějakou dobu jsme pak hledali zvuk, jenž by vyšel z našeho oblíbeného retro soundu a přitom nezněl archaicky. S tím nám nakonec pomohl John Netti, který něco podobného absolvoval před námi s Rival Sons. Myslím, že jsme to společně trefili úplně přesně,“ říká zpěvačka a kytaristka Alexandra Langošová.

Kapela, v níž vedle ní hrají kytaristé Roman Helcl a David Babka, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Petr Ptáček, postupně zveřejní další tři nové skladby. Teprve poté vydá čtvrté řadové album. Zároveň se hodlá vrátit na pódia klubů a festivalů.

Reklama

Výběr článků

Načítám