Hlavní obsah

Nanday zpívají v písni Nesmíš o svobodě

Právo, jaš, kul

Nanday je parta muzikantů, kteří objevili společnou energii a přetavili ji do syrového rockového nářezu. Druhý singl Nesmíš předznamenává debutové album Rovně. Je o tom, že se dobrovolně vzdáváme svobody, a pokud sebou necháme manipulovat, svět nedopadne dobře. K písni vznikl videoklip v režii Tomáše Moravce.

Kapela Nanday v klipu k písni NesmíšVideo: Supraphon

 
Článek

„Štve nás, že se lidé chovají jako ovce. Nechávají se manipulovat a ovlivňovat ze všech stran. Zblbnou je hesla a různé ideologie. Věří všemu, co si přečtou na internetu ve zprávách, a nepoužívají zdravý rozum. Ze všeho nejhorší je, jak se dobrovolně vzdávají svobody,“ tvrdí muzikanti.

„Nesmíš je také o tom, jak jdeme svorně společně do průšvihu. Jak si necháváme vymývat mozky. O manipulaci. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Přehnaná slušnost a ohleduplnost ke všem je důležitější než zdravý rozum? Když nechceš jiné dráždit svými názory, chceš brát na všechny ohled a mít od všech palec nahoru, pak se nesmíš divit, že si mocipáni dělají, co se jim zachce, a všechno jim projde,“ dodávají.

Kapela Nanday představuje klip, v němž se potkává taneční vyjádření s hudbou

Kultura

Pražsko-liberecká čtveřice Nanday se zformovala v roce 2019. Tvoří ji zpěvák Tomáš Pospíšil aka Pospy, kytarista Juraj Sonlajtner aka Sony, baskytarista Jan Plášil aka Pláša a bubeník Tomáš Piala. Její repertoár je založen na autorské hudbě, osobitém charakteru a českých textech. Všichni členové mají rovněž letité zkušenosti s hudbou různých žánrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám