Hlavní obsah

Kapela Nanday představuje klip, v němž se potkává taneční vyjádření s hudbou

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nanday je rocková kapela, která zná pouze slova teď a tady. Čtveřice se poprvé sešla v roce 2019. Naplno ale propojila své hudební zkušenosti až v roce 2020. Během lockdownů a omezení svou energii vložila do společných písniček. Nyní představuje skladbu a klip Brány. Na Novinkách.cz má premiéru.

Klip skupiny Nanday k písni BrányVideo: Supraphon

 
Článek

Videoklip vznikl v Surf Aréně v Praze, která je nyní zavřená. Autorem klipu je Tomáš Moravec, jenž dostal od skupiny Nanday umělecky naprosto volnou ruku. Scénář ke klipu napsal kapelník Juraj Sonlajtner v konzultaci právě s Moravcem.

Skupina přizvala ke spolupráci tanečníka a choreografa Patricka Ulmana. Vznikl klip, v němž se potkává taneční vyjádření s hudbou.

Novou pražskou rockovou skupinu Nanday tvoří Tomáš „Pospy“ Pospíšil (zpěv, baskytara), Juraj Sonlajtner (kytara), Jan Plášil (baskytara) a Tomáš Piala (bicí).

Kapelník Juraj Sonlajtner říká: „Seznámili jsme se vlastně nedávno, když si na to vzpomenu, hned bylo jasné, že tato konstelace je až explozivní. Vždy jsem chtěl kapelu, rockovou čtveřici, kde by byl skvělý a nekompromisní frontman, a byla by to parta zabijáků, se kterými bych chtěl trávit čas nejen v dodávce a ve zkušebně, ale také aby mě žádný člen neštval svou existencí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám