Hlavní obsah

Na koncertě pro Ukrajinu zazpívají Janda, Ledecký či Dasha

V neděli 6. března ve 20.15 proběhne benefiční Koncert dětem Ukrajiny v pražském Foru Karlín, který pořádá televize Prima. Moderovat má Libor Bouček.

Foto: ČT - Mikuláš Křepelka

Dasha

Článek

Vstupenky jsou v prodeji přes TicketMaster za 550 Kč. Výtěžek z koncertu poputuje do veřejné sbírky Pomoc dětem Ukrajiny, kterou pořádají Český červený kříž a skupina Prima.

„Veřejná sbírka Českého červeného kříže na pomoc dětem Ukrajiny je založena za účelem zakoupení nového přístrojového vybavení a zdravotnického materiálu na dětská oddělení a do dětských nemocnic na Ukrajině. Na Koncertu dětem Ukrajiny vystoupí například Eva Burešová, Václav Noid Bárta, Janek Ledecký, Petr Janda, Monika Absolonová, Dasha, Anna Julie Slováčková, skupiny Support Lesbiens, Slza a Jelen,“ sdělila Gabriela Semová z Primy.

Poláci zrušili Nohavicovi koncerty

Kultura

„Já i celá moje rodina jsme se zmobilizovaly a aktivně se zapojily do pomoci. Finančně, materiálně i přístřeškem těm, co to teď nejvíce potřebují. Vždy na mne v tomto ohledu bude spoleh,“ řekla Eva Burešová a svá slova dokládá i účastí na koncertu. „Pomoc druhým je velmi důležitá. Doba je těžká. Většina z nás zná někoho z Ukrajiny. Je ale také důležité udržet si pozitivní mysl. Všichni máme děti a je třeba, aby viděly šťastné rodiče,“ dodala.

„Vydržte!“ vzkazuje ukrajinskému lidu Janek Ledecký. „Stojíme za vámi a budeme vás podporovat,“ vzkazuje Ukrajině. Důležitý vzkaz má i pro českou vládu: „Od začátku vzniku konfliktu a následné invaze jdete příkladem politikům zbytku světa. Přestože dobře víte, že vám to v budoucnu přinese rozčarování voličů z ekonomických dopadů ukrajinské krize. A za to si vás vážím,“ řekl Ledecký.

Herci, zpěváci i rapeři chystají o víkendu řadu akcí pro Ukrajinu

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám