Hlavní obsah

Na Hlavsových sedmdesátinách bude překvapivá sestava Plastiků

Právo, šk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínkový večer plný vystoupení kapel spojených s legendou českého undergroundu Milanem Mejlou Hlavsou připravilo na sobotu do pražské Archy vydavatelství Guerilla Records. Připomene tím jeho nedožité sedmdesáté narozeniny.

Foto: Guerilla Records

Mejla Hlavsa

Článek

Na akci, která začíná v 17 hodin, zahraje Hlavsova klíčová kapela The Plastic People of The Universe, ve které byl po většinu svého muzikantského života kapelníkem, baskytaristou a skladatelem. Vzhledem k personálním změnám z poslední doby i k rozdělení legendární značky před lety na dva rozdílné soubory, pořadatelé slibují překvapivou sestavu Plastiků.

Akce byla několikrát kvůli pandemii odkládaná.

„Toto je čtvrtý termín, sedmdesáté výročí narození měl Mejla v březnu,“ řekl Vladimír Drápal z Guerilla Records. V Arše budou poprvé uvedeny řadové desky Plastic People, na kterých hrál Hlavsa, v novém zvukovém i grafickém provedení. Vydavatelství Guerilla Records na ně koncem minulého roku získalo práva.

„Když jsme vydávali Plastiky poprvé, křtil je Václav Havel. Podruhé Karel Schwarzenberg a teď to bude předseda Senátu Miloš Vystrčil,“ uvedl Drápal.

Na koncertě diváci uvidí i další skupiny, ve kterých Hlavsa působil, jako jsou Půlnoc, Fiktivní šílenství, Garage & Tony Ducháček. „Dále zahrají také BBP podzemní orchestr jako pokračovatelé Hlavsova odkazu a All Tomorrow´s Parties Band jakožto připomínka velvetovského zdroje jeho inspirace,” dodal Drápal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

RECENZE: Lucie zahřála i o chladné noci

Být na koncertu skupiny Lucie znamená vědomě či mimoděk si po celou dobu pozpěvovat písničky, které jsou každému, kdo na takovou akci zamíří, bezprostředně...

Výběr článků

Načítám