Hlavní obsah

Monkey Business natočili s Jiřím Langmajerem klip o atentátu, který nakonec nebyl

Právo, Jaroslav Špulák

Již 6. listopadu vydá skupina Monkey Business své desáté album. Jeho název je Freedom On Sale a prvním singlem z něho skladba Do It! (If You Don’t Have Any Children). Vznikl k ní videoklip, jenž má na Novinkách.cz premiéru. Poprvé ho samostatně režíroval zpěvák skupiny Matěj Ruppert a hlavní roli ztvárnil Jiří Langmajer.

Klip skupiny Monkey Business k písni Do It! (If You Don’t Have Any Children) Video: Warner Music

 
Článek

„O videoklipech vždycky dost přemýšlíme a většinou máme v záloze tři čtyři nápady zároveň. Obvykle vybereme ten, který je v danou chvíli snazší realizovat. Na jaře jsme měli skvělý nápad na klip k písni Love Is Hell. Byl už stanovený termín natáčení, ale přišel covid-19 a my ho nemohli zrealizovat. O prázdninách jsme dost hráli, dokončovali jsme desku, a na klipu k písni Do It! (If You Don’t Have Any Children) jsme začali pracovat v půlce července,“ vysvětlil Novinkám.cz Ruppert.

Jiří Langmajer je dobrý kamarád členů kapely a roli v klipu přijal bez váhání. Čekalo se jen, až bude mít volný termín, protože byl v té době vytížen ve své herecké profesi.

„Byl naprosto perfektní, ve všem nám vyšel vstříc. Jeden natáčecí den jsme museli zrušit, protože začalo příšerně pršet a nebylo možné chodit v provazech deště po Praze a točit. On si pak kvůli nám přehodil jiné natáčení tak, abychom mohli práci dodělat. Roli v klipu zahrál úplně skvěle,“ řekl Ruppert.

Některé klipy Monkey Business v minulosti Ruppert spolurežíroval s kolegou z kapely Pavlem Mrázkem. Tentokrát na to byl ale sám, i když svého spoluhráče a současně autora textu písně (hudbu složil Roman Holý) měl takříkajíc po ruce.

„Věděl jsem, že Jirka Langmajer je profesionální a skvělý herec, a tím pádem mi mou práci trochu ulehčí,“ přiznal s úsměvem Ruppert. „První natáčecí den jsme si během několika minut řekli, co se v příběhu odehrává, jaké má být jeho vyznění a jaká je jeho role. Okamžitě to pochopil a dělal přesně to, co měl. V podstatě jsem mu pak už nemusel nic moc říkat.“

Příběh videoklipu do jisté míry kopíruje text písně. Je o atentátu, který člověk neprovede, když má děti.

„Je také o tom, že nás mnohé v posledních letech napadá, že bychom rádi sevřeli ruku v pěst a některým z našich politiků to pořádně ukázali,“ dodal Ruppert.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám