Hlavní obsah

Mirai zahrají třikrát lidem v autech

Právo, jaš, kul

Frýdecko-místecká skupina Mirai se vrátí k autokoncertům. Vystoupení pod názvem Koncert pro auta 2 proběhnou v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě (4. června), na stadionu Za Lužánkami v Brně (12. června) a v Praze v Letňanech (9. června). Čtveřice chystá živou show, vylepšenou scénu s LED obrazovkami a předpremiéru singlu a videoklipu z nové desky, která vyjde na podzim.

Foto: Universal Music/Renáta Bílá

Kapela Mirai si autokoncerty pochvaluje.

Článek

„Věříme, že tyhle koncerty jsou pro nás poslední, které pro auta odehrajeme. Ten formát je skvělý a v rámci všech současných omezení geniální, jak si zahrát naživo. Věříme, že v červenci se už uvidíme, jak jsme byli zvyklí. I proto chceme koncerty pro auto ještě jednou prožít. Je to nejspíš naposledy v životě, kdy něco takového organizujeme. Je s tím milionkrát více práce, ale stojí to vážně za to,” zve za celou kapelu zpěvák a kytarista Mirai Navrátil.

„Pódium je oproti normálnímu koncertu hodně vysoko a všechno musí být o dost větší, aby viděla i auta z dálky. Na místo jede víc kamiónů techniky. Pro nás je to zážitek a věřím, že i pro všechny zúčastněné,” pokračuje Navrátil. „Ta synergie funguje. My to sázíme do lidí a ti se oproti klasickému koncertu nebojí projevit, protože jsou ve svém autě mezi svými lidmi a zapojí se úplně všichni. Měli jsem z toho loni husinu.”

Už před časem kapela avizovala, že vydání třetího studiového alba je v plánu na letošní podzim. Nahrávací práce se blíží k závěru a Mirai v rámci autokoncertů představí první singl a záběry z videoklipu, který budou v nejbližších dnech natáčet. Kapela už nyní prozradila, že to bude nejdražší videoklip, jaký kdy natočila.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám