Hlavní obsah

Midi Lidi vydali dvě desky najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alternativní elektro partička Midi Lidi vydala dvě alba a vyráží na letní turné. Pátá řadová deska „Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád“ vyšla 1. června a šestá „Heal The World, konečně!“ 2. června.

Foto: Grolich & Grolichova

Midi Lidi

Článek

„Omlouváme se, že vydáváme tolik hudby naráz. Přemýšlíme o tom, že to fanouškům budeme nějak kompenzovat,“ řekl Prokop Holoubek z Midi Lidí.

Ve dvaceti skladbách se zabývají otázkami osobními, existenciálními i společenskými. První z desek, na nichž vůbec poprvé zpívá celá kapela, včetně VJky Magdaleny Hrubé, se textově odehrává více „ve společnosti“, druhá je o něco osobnější.

„V textech se zamýšlíme nad tím, proč se nám všem vlastně děje, že se k sobě navzájem a k našemu okolí chováme pitomě, jak vznikají nedorozumění a jestli s tím může každý sám něco udělat, a tím pomoct sobě i druhým i vesmíru. Takže je tam pár návodů, které sám sobě kladu, a horko těžko se snažím je dodržovat. Ale jako u každého manuálu: nikdy do něj nenapíšete všechno. A většinou v něm není to hlavní, co se popsat nedá. A to je dobře,“ vysvětlil frontman Petr Marek.

Vinyl bude

„Název „Heal The World, konečně!“ byl neplánovaně dochucen koronavirem, existoval ale už před ním. Odkazuje rovným dílem ironicky i upřímně ke všem písním, které se snaží ‚měnit svět‘, samozřejmě v čele s onou písní krále popu Michaela Jacksona,“ dodal.

Pilotním singlem pátého alba je skladba Láska není švédský stůl (videoklip bude zveřejněn až v průběhu června). Písničky vznikly ve studiu u Jiřího Topola Novotného, o mix a mastering se staral Ondřej Ježek. Kapela si pozvala řadu hostů – byli mezi nimi Petr Fiala, Luboš Malina, Ondřej Zámečník, Jiří Nezhyba a další.

Alba u Bumbum Satori v digitální podobě vychází 1. a 2. června 2021, záhy poté se objeví na CD a během letních prázdnin budou k dostání také na vinylu. První koncerty se chystají 2. 7. v Liberci (Přehrada), 3. 7. v Rakovníku (Špejchar) a 7. 7. v Trenčíně na Pohodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám