Hlavní obsah

Marie Rottrová překvapila po letech novou písní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písnička Cesta je nečekanou novinkou zpěvačky Marie Rottrové. Nová studiová alba zpěvačka již dlouho nevydává, ale stále veřejně vystupuje.

CESTA, titulní píseň minisérie Zrádci

 
Článek

Balada Cesta vznikla pro kriminální minisérii Zrádci Viktora Tauše, kterou uvede Česká televize 23. února.

„Na platformě kriminálního žánru Zrádci vypráví tři příběhy. Zachycují tři nemocná ega, tři iluze, které ve svém souhrnu pojmenovávají náš svět. První příběh je ve svém archetypu pohádkou o chlapci, co se vypravil do světa hledat štěstí. Klip k ústřední písni Cesta empatizuje právě tento hrdinou chybně si vyložený mýtus. Hlas Marie Rottrové zde zastupuje a souzní s rodiči hlavní postavy. Je to píseň matky svému synovi,“ uvedl Tauš.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marie Rottrová se na pódiu stále cítí skvěle.

„Ze spolupráce s Marií Rottrovou mám velkou radost, píseň Cesta jsme jí s Tomášem Belkem napsali na tělo. Paní Rottrová pro mne patří mezi hrstku skutečně profesionálně vybavených a v projevu velmi důvěryhodných českých zpěvaček. Těch pár společných hodin ve studiu byl pro mne velký zážitek,“ dodal Petr Ostrouchov, autor hudby pro celou kriminální minisérii Zrádci a producent oceňovaného aktuálního alba Vladimíra Mišíka Jednou tě potkám.

Unikátnost Marie Rottrové tkví právě v soulu

Kultura

Text napsal Tomáš Belko, hudbu složil a nahrávku produkoval Petr Ostrouchov, na klavír a varhany Hammond Marii Rottrovou doprovází Ondřej Pivec (držitel ceny Grammy za album Gregory Portera), jehož spolupracovníci v New Yorku přispěli gospelovým sborem.

V šestidílné kriminální minisérii z prostředí drogové mafie si zahráli např. Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Václav Neužil, David Novotný, Eliška Křenková nebo Miloslav Pecháček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám