Hlavní obsah

Letní shakespearovské slavnosti začnou později

Právo, jaš, kul

Pořadatelé Letních shakespearovských slavností upravují letošní program a věří, že v červnu zahájí předprodej vstupenek do hledišť, jejichž kapacita bude dávat smysl. Zásadní změnou je přeložení premiéry magické komedie Bouře v režii tandemu SKUTR na sezónu 2021.

Foto: © AGENTURA SCHOK Viktor Kronbauer

Petr Vršek (Horacio), Veronika Macková (Ofelie) a Jaroslav Plesl (Hamlet) v inscenaci Hamleta.

Článek

„Po pečlivém zvážení situace jsme se rozhodli letošní ročník realizovat bez premiéry, která byla plánovaná na 24. června. Letní shakespearovské slavnosti tak tento rok začnou o měsíc později a budou kratší. Zásadní pro realizaci celé akce je odhodlání všech partnerů v čele se skupinou PPF letošní poněkud atypický ročník podpořit,“ říká umělecký ředitel Libor Gross.

Shakespearovy hry v podání oblíbených herců jsou připraveny k uvedení na všech tradičních scénách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. Přesto je již nyní jasné, že dojde k vynuceným změnám.

„Mrzí nás to moc, ale kromě odložené premiéry se letos nepodíváme do Bratislavy a ani bratislavští kolegové nepotěší diváky v Česku. Vzhledem k mezinárodnímu obsazení to odnese i Sen noci svatojánské v podání Prague Shakespeare Company. Věříme, že další změny nebudou nutné s tím, že alfou a omegou bude stanovený limit počtu diváků na představení,“ dodává ještě Gross.

I přes avizované úpravy je pro diváky připraven bohatý program. Mimo jiné loňská premiéra příběhu o destruktivní žárlivosti Zimní pohádka s Martinem Hofmannem nebo Michalem Isteníkem, komedie Mnoho povyku pro nic s Petrou Horváthovou, Petrem Čtvrtníčkem a Leošem Nohou nebo Hamlet v podání Jaroslava Plesla.

Dále rozverné komedie Večer tříkrálový s Nelou Boudovou a Václavem Koptou, Dobrý konec všechno spraví s Annou Fialovou, Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou a skvělé Zkrocení zlé ženy nebo nejžádanější titul Slavností Veselé paničky windsorské.

Reklama

Výběr článků

Načítám