Hlavní obsah

Kylie Minogue se vrací do rodné Austrálie

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiapadesátiletá popová zpěvačka Kylie Minogue se po třiceti letech prožitých ve Velké Británii stěhuje zpět do rodné Austrálie. Řekla to v rozhovoru pro BBC Radio 2. Dodala, že se do Británie hodlá pravidelně vracet a celá věc nebude mít vliv na její hudební kariéru.

Foto: ČTK

Kylie Minogue se svými úspěchy v hitparádách zapsala do dějin popu.

Článek

Už loni na podzim se v pořadu stanice ABC svěřila, že jí kvůli pandemii chybí kontakt s rodinou, a proto se rozhodla trávit více času v rodné zemi. „Letos jsem v Austrálii strávila se svou rodinou mnoho času a bylo to skvělé. O návratu ostatně mluvím už déle,“ uvedla v aktuálním rozhovoru pro BBC.

Minulý týden vydala nový singl A Second to Midnight, v němž hostuje britský zpěvák Olly Alexander ze skupiny Years & Years. Je to pilotní singl z rozšířené edice zpěvaččina loňského alba Disco, která vychází pod názvem Disco: Guest List Edition.

Díky zmíněnému albu Disco se Kylie Minogue stala první sólovou interpretkou s nahrávkou na první příčce britských žebříčků v pěti různých po sobě následujících desetiletích.

Její první album Kylie vládlo hitparádám už v roce 1988. Britský albový žebříček ovládla i s jeho následovníkem Enjoy Yourself (1989). V devadesátých letech dobyla singlový žebříček písničkou Tears on My Pillow a kompilací Greatest Hits (1992).

V první dekádě nového tisíciletí měla na prvním místě tři singly (Spinning Around, Can’t Get You Out Of My Head a Slow) a na špici albového žebříčku vyšplhala s díly Fever (2001) a Aphrodite (2010). V minulém desetiletí se jí to podařilo se čtrnáctou studiovou deskou Golden (2018) i s výběrovkou Step Back in Time: The Definitive Collection (2019).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám