Hlavní obsah

Kapela Pilot natočila klip k písni Běž na jeden zátah

Právo, jaš, kul

Mezi talenty domácí popové scény patří i kapela Pilot. Po předešlých počinech v podobě písniček Sám a Éterická představuje singl Běž. Doprovází ho pozoruhodný videoklip režiséra Vojtěcha Kunce, který byl natočený na jeden záběr. Na Novinkách.cz má premiéru.

Skupina Pilot v klipu k písničce BěžVideo: Supraphon

 
Článek

Naživo svou singlovou novinku Pilot poprvé představí 21. října v pražském klubu Varšava. Na příští rok se chystá vydání debutového alba.

„Písnička Běž je o tom, že ani tak nezáleží na tom, co zrovna děláš, hlavně že něco děláš. Každý malý krok tě posouvá dopředu, i když se to tak na první pohled nemusí zdát,“ vysvětluje frontman kapely Daniel Hrdlička ideu písně, na níž Pilot spolupracoval s Jendou Vávrou (Jananas) a producentem Marcellem.

Téma písně skupina akcentuje ve videoklipu, který se natáčel v srpnu na atletické dráze pražského stadionu Děkanka.

Zpěvák během něj stihne za doprovodu členů kapely dát výpověď arogantnímu nadřízenému, utéct od oltáře, zažít nevšední fiktivní výlet před zeleným plátnem nebo si zatančit s mažoretkami.

Foto: Kate Guic

Kapela Pilot

„Kdo z nás si někdy v práci nepředstavoval, jaký by to asi bylo, kdyby smetl všechno ze stolu, přeskočil ho a běžel někam do neznáma. Všechny fotky, které se promítají na green screenu, jsou naše vlastní z cest po světě. Utíkání ze svateb a tančení s baletkami je zase denní chleba našeho basáka Michala,“ objasňuje Hrdlička, na kolik jsou jednotlivé obrazy založené na reálných situacích a osobních zkušenostech členů skupiny.

Námět a scénář klipu dávali členové kapely Pilot dohromady společně po zkouškách a do finální podoby vše dotáhli s režisérem Vojtěchem Kuncem. Přípravám věnovali zhruba dva měsíce.

„Nejšílenější byl poslední týden před natáčením, protože jsme sháněli a přepravovali všechny rekvizity a obepisovali komparzisty, obojího je v klipu požehnaně. Jen kvůli první scéně v kanceláři jsme museli natahat nesmysl těžkého nábytku a postavit falešnou stěnu.

Polovina kapely strávila čtyři dny v kapelní dodávce a převážela kancelářské vybavení, natáčecí a osvětlovací techniku a spoustu dalších věcí. Druhá polovina kapely jezdila po obchodech, sháněla kostýmy a menší rekvizity a obepisovala všechny kamarády, kteří nám dělali komparz. Na place nás ve finále bylo asi 100, takže zorganizovat to všechno byl fakt masakr,“ dodává Hrdlička.

Foto: Mejra Drkal

Skupina Pilot při natáčení klipu

Kapela Pilot hraje ve složení Daniel Hrdlička (zpěv, kytary), Adam Císařovský (elektrická kytara), Michal Kertész (baskytara) a Matěj Sirotek (bicí).

Během dosavadní kariéry už si stihla vyzkoušet hlavní pódia festivalů Majáles či Sázavafest a předskakovat Lucii nebo Chinaski.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám