Hlavní obsah

Justin Bieber byl na Szigetu unavený, Lenny zaujala

Právo, Lukáš Nedomlel
Budapešť

Americký popový zpěvák Justin Bieber musel kvůli zdravotním problémům zrušit část svého světového turné, a i jeho koncert na festivalu Sziget v Budapešti se zdál být v ohrožení. Nakonec ale v pátek večer dorazil.

Foto: Marie Trávníčková

Justin Bieber na Szigetu příliš nepřesvědčil.

Článek

Své vystoupení začal o patnáct minut dříve, než bylo v plánu. Mnoho jeho fanoušků nicméně čekalo pod pódiem celý den, aby měli dobré místo a výhled, takže je to nevykolejilo. Koncert samotný pak nebyl ničím speciální. Na Bieberovi byla vidět únava z téměř rok trvajícího turné, a i přesto, že za sebou měl výbornou kapelu a ansámbl tanečníků, jeho výkon byl přinejlepším rutinérský.

Naštěstí navazoval koncert francouzského producenta a zpěváka Woodkida, který během posledních pěti let dorostl do hvězdy světového formátu a dal to najevo i na letošním Szigetu. V přeplněném stanu se pak představili i kapela Jungle a francouzský producent FKJ, kteří pokračovali v trendu pátečních skvělých vystoupení.

Na dropYard stage vystoupilo české taneční duo Mr. Kriss & Marsson, tedy sourozenci Mensovi, které sklízí úspěchy především v zahraničí. Dobrý koncert měla na Europe Stage i zpěvačka Lenny, jež dokázala přilákat dav fanoušků, kteří s ní protančili a prozpívali většinu setu.

Foto: Marie Trávníčková

Lenny přilákala na Szigetu mnoho fanoušků.

Za zmínku stojí i belgický zpěvák a raper Stromae, který v pátek zahrál všechny své hity propletené chytlavými melodiemi a zajímavou rytmikou. Jedno z nejlepších vystoupení festivalu nabídl anglický raper Slowthai. Součástí bylo mimo jiné jeho běhání v uličce mezi fanoušky i vyzvání jednoho z posluchačů, aby si s ním zarapoval hit Inglorious.

Sobotní set skotského producenta a skladatele Calvina Harrise byl napěchovaný jeho hity, které mixoval se zajímavými techno a houseovými pasážemi. Zajímavější přístup k elektronice na Freedome stage předvedla íránsko-nizozemská zpěvačka a producentka Sevdaliza, jež se nebála kombinace popu a hutných elektronických beatů, které rezonovaly celým stanem pro několik desítek tisíc lidí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám