Hlavní obsah

Jiří Korn v obležení tanečníků a akrobatů šéfuje Nebesům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dechberoucí akrobatické triky, působivé taneční výkony, živá rajská hudba a strhující příběh o lásce tak intenzivní, že naruší zajetý pozemský i nebeský řád. Losers Cirque Company pro svůj nový projekt spojili síly s věhlasnou taneční skupinou 420PEOPLE a s pěveckým sborem Maranatha Gospel Choir a připravili dosud nerealizovanou formu originálního akrobatického muzikálu. Tomu všemu „šéfuje“ slavný zpěvák Jiří Korn.

Jiří Korn v obležení tanečníků a akrobatů šéfuje Nebesům Video: Novinky

 
Článek

Strážní andělé mají náročnou práci. Každý den dostávají na starost jednoho smrtelníka, kterého drobnými či většími zásahy chrání před tím, aby si ublížil. Kdo smrtelníky andělům přiděluje, to ví jen Bůh.

Jednomu z andělů jsou rigidní nebeská pravidla příliš těsná. Pekelně ho štve systém, který mu nedovoluje lidem skutečně pomoct, ale jen hasit jejich banální problémy. Poté, co se do jednoho „obyčejného člověka“ zamiluje, je připraven klidně i rozpoutat v nebi revoluci.

Královně zazpívají Queen, Diana Rossová i Rod Stewart

Kultura

V roli „šéfa“ nebeského korporátu se představí Jiří Korn v alternaci s Petrem Jeništou.

„Gospelová hudba mě strašně zasáhla, tak přišel nápad, impulz, že bych mohl tuhle hudbu využít k vytvoření akrobatického muzikálu. A pak mě hrozně baví spojovat různé lidi, různé skupiny a tím překračovat hranice žánrů, takže jsem oslovil Václava Kuneše, šéfa taneční skupiny 420PEOPLE, a gospelový sbor, který jsem znal, a to už pak jede samo,“ svěřil Novinkám myšlenku vzniku akrobatického gospelového muzikálu principál Loosers company a zároveň umělecký šéf bývalého Branického divadla, nynějšího divadla „Bravo!,“ Petr Horníček.

Všichni umělci museli ale trošku vystoupit ze své komfortní zóny, protože se každý musel naučit něco nového. Akrobaté se zdokonalili v tanci a naučili se zpívat, tanečníci se museli naučit různým akrobaciím a někteří zpěváci tanci.

Foto: Novinky

Muzikál Nebesa.

„Je nám ctí a zároveň velkou výzvou, že zrovna naše gospelové písně se staly ústředním motivem pro vytvoření příběhu a choreografií tohoto nevšedního muzikálu. Jsme zvědaví a zároveň se moc těšíme na to, jak se nám podaří skloubit zpěv s divadelním pohybem. Děkujeme za vloženou důvěru tvůrcům a věříme, že i naše početná maličkost přispěje na jevišti ke skvělému kulturnímu a možná i duchovnímu zážitku,“ říká Marek Jonczy, manažer Maranatha Gospel sboru.

„Byla to opravdu výzva naučit tanečníky těžkým akrobatickým prvkům a ještě je nutit u toho zpívat. Je tam taková tyč zavěšená u stropu, která lítá a je těžká, a to když vás trefí, tak to strašně bolí. Bylo důležité se tomu naučit vyhýbat a pracovat s ní. Myslím, že každý si tam našel něco, v čem se posouvá,“ zamýšlí se umělecký ředitel souboru 420PEOPLE Václav Kuneš.

Zhubněte díky jivu, nejrychlejšímu latinskoamerickému tanci, pod vedením Marka Dědíka

Styl

Nebesa mají dvojí premiéru 30. a 31. května 2022 v gotických zahradách kláštera sv. Anežky České ve správě Národní galerie Praha. K vidění budou až do konce července.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám