Hlavní obsah

Jaroslav Plesl v psychothrilleru Ani muk

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Tohle byste nechtěli zažít. Ráno se vzbudíte a vaše jediné dítě je pryč. Hledáte, ale nikde není. Nikde. Roztáčí se kolo policejního vyšetřování. Rodičovská noční můra…“ Těmito slovy Český rozhlas Dvojka uvádí dramatizaci psychothrilleru Ani muk britského spisovatele Davida Jacksona.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Plesl je ve svém výkonu výborný.

Článek

Kniha je výborně interpretována hercem Jaroslavem Pleslem, jehož domovskou scénou je pražské Dejvické divadlo. Premiéru na Dvojce měl desetidílný psychothriller 12. října, ještě je možné si jej celý poslechnout do neděle 8. listopadu. A díky Jaroslavu Pleslovi to opravdu stojí za to, i když téma únosu malých dětí je dramatické.

Malcolm a Harriet Bensonovi vypadají jako obyčejní usedlí padesátníci, kterým nebylo dopřáno mít vlastní děti. To ale nikdo netuší, že v jejich domě, v pokoji se zatlučeným oknem a se zámky na dveřích, žije desetiletá Daisy. A Malcolm se rozhodne „rodinu“ o další děvčátka rozšířit.

Když unese malou Poppy, dostává se na scénu detektiv Nathan Cody, který začíná řešit jeden ze svých nejvíce emocionálně vyčerpávajících případů. Rozluštění případu je pro všechny překvapivé, nic není tak, jak by se zpočátku zdálo.

Ani muk je třetí knihou s detektivem Nathanem Codym a zatím jediným románem Davida Jacksona přeloženým do češtiny.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám