Hlavní obsah

Giudi a Mejla z Vypsané fixy spolu vydávají singl a klip Sleeping Boy

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká zpěvačka Giudi vydává nový singl ve spolupráci s Mejlou, kytaristou skupiny Vypsaná fixa. Jmenuje se Sleeping Boy. Do hlavní role videoklipu obsadila zpěvačka tanečníka a stylistu Matěje Pšeničku.

Klip k písničce Sleeping Boy, na níž se podíleli Giudi a MejlaVideo: archiv umělců

 
Článek

„Tato spolupráce vznikla naprosto spontánně. Mejla je můj blízký kamarád a vždy s ním během tvůrčího procesu konzultuji své skladby. Jednou mi pustil svůj rozpracovaný song, hodně mě bavil, proto jsem do něj rovnou zkusila nahrát vokální melodii. Sedělo to skvěle, řekli jsme si, že tuhle skladbu má smysl nahrát a dotáhnout do konce,“ vysvětluje k procesu tvorby nového singlu Giudi.

Mejla pravidelně hraje na různých akcích se svým DJ setem, jeho pseudonymem je Sleeping Boy. Podle něj dostal název také singl, který částečně vznikal v pražském Faust Records. Podílel se na něm i Vegy Táborský a s finálním mixem pomohl i britský producent Alan Bleay. Sleeping Boy vychází pod britským labelem Minimal Surface.

Písničku doprovází klip, ve kterém ztvárnil hlavní roli tanečník, stylista a model Matěj Pšenička. „Jeho výrazová performance v klipu je reakcí stavu duševna v závislosti na dnešní společnosti a Matěj se téhle role zhostil opravdu skvěle,“ dodává Giudi.

Na jaře 2020 má Giudi v plánu dokončit práce na debutovém albu a vydat další singl s klipem.

Valentýnský klip k písni Marka Ztraceného vznikl za den. Hrají v něm Jágr, Pohlreich, Genzer a další

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám