Hlavní obsah

Gipsy.cz v nové písni a klipu o dospělých a dětech

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Gipsy.cz přichází po delší době s novým singlem, který je zároveň ochutnávkou z připravovaného alba, jež vyjde v příštím roce. Skladba se jmenuje Život jde dál a je plná temperamentu, rychlých rytmů a má i hlubší myšlenku. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip k písni Život jde dál skupiny Gipsy.czVideo: archiv kapely

 
Článek

Hudební produkce se ujal sám zpěvák Radek Banga, jenž několik posledních let věnoval mnoho času spolupráci s několika americkými producenty a studii.

„Text k písni mě napadl vlastně i díky tomu, jak jsem sám prožíval příchod třicítky,“ říká frontman skupiny. „Když je člověk malý, tolik touží po dospělosti, závidí těm velkým jejich život. Najednou je mu ale třicet sedm a vše se otočí, začne vzpomínat na své dětství a chápat, jaké krásné věci tenkrát prožíval.“

Podle něj každý věk přináší svá pro a proti, ale hlavní je si umět život naplno užívat, ať je člověku, kolik chce. I proto je písnička rytmická, veselá a je oslavou života. Videoklip přináší i další poselství. Ukazuje myšlenkový souboj mezi dospělým a dítětem v nás.

Foto: archiv kapely

Klip je nesmírně hravý.

„Na natáčení videoklipu mi přišlo úžasné, jak se děti ihned chytily scénáře a od rána do večera podávaly skvělé herecké výkony. Myslím, že to bylo i proto, že pro ně to nebylo jen natáčení, ale skutečná zábava, o které možná neměly ani tušení,“ říká Banga.

Během natáčení se totiž postupně odhalilo, že někteří dětští herci nikdy takové dobrodružství nezažili a nemají ponětí o tom, že se dá podomácku vyrobit luk, prak nebo postavit bunkr. Myšlenka klipu se tak sama potvrdila během natáčení a pro děti to byla úžasná zábava.

A to byl i záměr scénáře, ukázat, že chyba je na obou dvou stranách. Že stačí, aby si dospělí i děti na sebe udělali čas, věnovali se jeden druhému a nebude důvod trávit celé dny na telefonech. Protože čas je přeci to nejdražší, co v životě máme.

Radoslav Banga: Hater je prostě diagnóza

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám