Hlavní obsah

Funkoví Lettuce nahráli desku s Bootsy Collinsem a míří do ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Lettuce vydala desku Unify, na které hostuje legenda baskytary Bootsy Collins. Lettuce vystoupí 8. října v Metro Music Baru v rámci 15. ročníku festivalu Groove Brno.

Klip: Lettuce Gravy Train

 
Článek

Lettuce je sofistikovaná jazz-funková partička, která se věnuje mimo jiné i instrumentálkám. Členové sestavy prošli proslulou hudební školou Berklee. Tvoří ji bubeník Adam Deitch, saxofonista Ryan Zoidis, kytarista Adam ‘Shmeeans’ Smirnoff, basista Erick ‘Jesus’ Coomes, klávesista a zpěvák Nigel Hall a trumpetista Eric ‘Benny’ Bloom.

Album Unify navázalo na tituly Elevate (2019) a Resonate (2020), s nimiž tvoří volnou trilogii.

„Potýkat se s pandemií, nacházet se na různých místech, snažit se přežít bez našich přátel, bez koncertů, nemluvě o politicky rozdělené společnosti naší země. Opravdu jsme potřebovali sjednotit, proto Unify,” vysvětlil Adam Deitch.

Bootsy Collins je ikonou americké hudební scény. Od šedesátých let minulého století hrál skoro na všech albech kultovních sestav Funkadelic a Parliament a mimo jiné natočil basu do hitu Get Up (l Feel Like Being a) Sex Machine Jamese Browna. V roce 2017 vydal vynikající sólo desku World Wide Funk, kde hostují Stanley Clarke a Victor Wooten.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám