Hlavní obsah

Festivalový víkend. Brod 1995, Hrady CZ, Mnichovické rockování, Valník či Magmafest

Právo, Jaroslav Špulák

Blížící se víkend se ponese ve znamení hudebních festivalů. Všichni jejich pořadatelé hlásí, že budou při organizování dodržovat platná bezpečnostní opatření. Hrát se bude v Čechách i na Moravě.

Foto: Tomáš S. Polívka

Marie Rottrová zazpívá v Českém Brodu.

Článek

Festival Brod 1995 otevře na koupališti v Českém Brodu své brány v sobotu. Hlavní hvězdou bude zpěvačka Marie Rottrová, která na podzim oslaví osmdesáté narozeniny, a koncert bude v létě její jediný letošní. Doprovodí ji big band Septet Plus Orchestra. Akce začne ve 12.30 hodin, se západem slunce se rozjede i sluchátková Silent párty.

„Naším cílem je neustále zlepšovat komfort pro návštěvníky. Díky spolupráci s městem Český Brod a SK Český Brod se nám podařilo zkultivovat fantastický prostor, ideální pro pořádání festivalu, jehož součástí je spousta krásné zeleně,“ řekl za organizátory Petr Fořt.

O smrti i kamarádství na Letní Letné

Kultura

Arakain s Lucií Bílou, No Name či Petr Kolář, dvě scény, after party, stanové městečko, voda i parkování zdarma. To vše bude k dispozici na festivalu Mnichovické rockování, který se odehraje rovněž v sobotu od 12 hodin v areálu Halašák v Mnichovicích u Prahy.

„Nabídneme program na dvou pódiích. Akci zahájí Bára Poláková. Představí se i Kreyson Memorial, Hudba Praha Band či Petr Kolář, který je speciálním hostem Nadace Šťastná hvězda, s níž festival spolupracuje. Večer vystoupí No Name a finále obstará vibrující rocková poloha hlasu Lucie Bílé ve spojení s Arakainem,“ prozradil producent festivalu Lukáš Fousek.

TrutnOff BrnoOn

V brněnských Pisárkách v pátek začne dvoudenní TrutnOff BrnoOn. Jeho hlavními hvězdami budou Pražský výběr, Visací zámek, Michal Prokop a další. V Hradci nad Moravicí bude v pátek zahájen dvoudenní festival Hrady CZ. Představí se Tomáš Klus, Mig 21, Divokej Bill a další.

Divadelní Valník

Dvoudenní přehlídka Valník se odehraje v areálu letního kina ve Slaném. Vystoupí na ní Wohnout, Slobodná Európa, Sto zvířat, Plexis a další. Na jihlavském Magmafestu v sobotu zahrají Dymytry, Traktor, Alkehol, Trautenberk a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám