Hlavní obsah

Festivalový víkend. Brod 1995, Hrady CZ, Mnichovické rockování, Valník či Magmafest

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se víkend se ponese ve znamení hudebních festivalů. Všichni jejich pořadatelé hlásí, že budou při organizování dodržovat platná bezpečnostní opatření. Hrát se bude v Čechách i na Moravě.

Foto: Tomáš S. Polívka

Marie Rottrová zazpívá v Českém Brodu.

Článek

Festival Brod 1995 otevře na koupališti v Českém Brodu své brány v sobotu. Hlavní hvězdou bude zpěvačka Marie Rottrová, která na podzim oslaví osmdesáté narozeniny, a koncert bude v létě její jediný letošní. Doprovodí ji big band Septet Plus Orchestra. Akce začne ve 12.30 hodin, se západem slunce se rozjede i sluchátková Silent párty.

„Naším cílem je neustále zlepšovat komfort pro návštěvníky. Díky spolupráci s městem Český Brod a SK Český Brod se nám podařilo zkultivovat fantastický prostor, ideální pro pořádání festivalu, jehož součástí je spousta krásné zeleně,“ řekl za organizátory Petr Fořt.

O smrti i kamarádství na Letní Letné

Kultura

Arakain s Lucií Bílou, No Name či Petr Kolář, dvě scény, after party, stanové městečko, voda i parkování zdarma. To vše bude k dispozici na festivalu Mnichovické rockování, který se odehraje rovněž v sobotu od 12 hodin v areálu Halašák v Mnichovicích u Prahy.

„Nabídneme program na dvou pódiích. Akci zahájí Bára Poláková. Představí se i Kreyson Memorial, Hudba Praha Band či Petr Kolář, který je speciálním hostem Nadace Šťastná hvězda, s níž festival spolupracuje. Večer vystoupí No Name a finále obstará vibrující rocková poloha hlasu Lucie Bílé ve spojení s Arakainem,“ prozradil producent festivalu Lukáš Fousek.

TrutnOff BrnoOn

V brněnských Pisárkách v pátek začne dvoudenní TrutnOff BrnoOn. Jeho hlavními hvězdami budou Pražský výběr, Visací zámek, Michal Prokop a další. V Hradci nad Moravicí bude v pátek zahájen dvoudenní festival Hrady CZ. Představí se Tomáš Klus, Mig 21, Divokej Bill a další.

Divadelní Valník

Dvoudenní přehlídka Valník se odehraje v areálu letního kina ve Slaném. Vystoupí na ní Wohnout, Slobodná Európa, Sto zvířat, Plexis a další. Na jihlavském Magmafestu v sobotu zahrají Dymytry, Traktor, Alkehol, Trautenberk a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám