Hlavní obsah

Fárá i Vašut. Humoristický ostravský seriál sKORO NA mizině pokračuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Ostravští herci pokračují dalším dílem seriálu sKORO NA mizině, který už je nominován na Ceny české filmové kritiky. Pátý díl se objeví na internetu 17. ledna.

Trailer seriálu SKORO NA Mizině

 
Článek

Pátá epizoda Zával se sice odehrává v dolech, ale není čistě ostravskou záležitostí, šanci dostali i pražáci jako herec Jiří Langmajer, scénárista Petr Kolečko a nečekaně Marek Vašut.

Seriál pokračuje ve svérázném humoru a využívá jadrný slovník nevhodný pro děti. Trochu si zahrál i režisér Vladimír Skórka, a to postavu štajgra, ale do finálního střihu se tato scéna nakonec nedostala. „Nechtěl jsem svým výkonem zastínit takové herecké legendy, jakými jsou Jirka Langmajer a Petr Kolečko,” uvedl Skórka.

Foto: sKORO NA mizině

Vlevo Marek Vašut, vpravo Jiří Langmajer

Foto: sKORO NA mizině

Vladimír Skórka

Samotné natáčení bylo velmi náročné nejen kvůli stísněným prostorám šachty, ale také kvůli zimě. Mnozí z herců a tvůrců tak museli své čaje obohacovat o domácí slivovice.

Diváci si již ve čtvrté epizodě mohli všimnout obrovské fyzické změny Robina Ferra, kterého v dubnu čeká svatba.

„Zhubnul jsem díky keto dietě 20 kilo za dva měsíce. Jsem od přírody líný člověk, a ta dieta je nastavená tak, že se u toho nemusí moc hýbat a stejně to přináší výsledky. Důvody ke zhubnutí byly tři. Chtěl jsem vypadat na svatbě co nejlépe. V dubnu se budu ženit a říkal jsem si, že můžu aspoň trošku vypadat jako člověk, který netráví podstatnou dávku svého volného času hraním na kompu. Další důvod bylo oblečení. Už mě nebavilo kupovat si pořád větší a větší kalhoty a košile, a protože jsem měl spoustu hadrů, které jsem kvůli tloušťce nemohl nosit, zdálo se to jako nejekonomičtější varianta. Ten třetí je kvůli děckám. Až je budu mít, tak jim nechci jít špatným příkladem, a asi je moc nepřesvědčím, aby nejedli příliš sladké a stravovali se zdravě, když budu mít sám 30 kilo nadváhu,” uvedl Robin.

V neděli 17. ledna bude Zával na na YouTube kanálu Well Stuffed Beaver. Pokud chcete, aby internetový seriál pokračoval, je možné podpořit výrobu na kontě 4211306729/6800.

Reklama

Výběr článků

Načítám