Hlavní obsah

Eltonu Johnovi s deskou pomohli Eddie Vedder, Miley Cyrus, Dua Lipa i Stevie Wonder

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Elton John vydá 22. října album The Lockdown Sessions. Spolupracoval na něm s fantastickou sestavou starých i mladých umělců z celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Elton John

Článek

Na hudbě se podíleli Eddie Vedder, Miley Cyrus, Dua Lipa, Lil Nas X, Nicki Minaj, Young Thug, Stevie Wonder, Rina Sawayama a další. Deska vznikala během 18 měsíců pandemie, kdy musel Elton John přerušit své turné Farewell Yellow Brick Road.

Hlavním singlem je Cold Heart (Pnau remix), který Elton natočil se zpěvačkou, jež si říká Dua Lipa. Obsahuje samply ze starých hitů Sacrifice, Rocket Man nebo Kiss the Bride, ale jde o modernější taneční track se spoustou syntezátorů.

Foto: Warner Music

Dua Lipa je současnou žhavou popovou akvizicí.

Dále se na albu nachází třeba výsledek spolupráce se skupinou Surfaces (Learn to Fly), duet s Rinou Sawayamou Chosen Family nebo track vytvořený se skupinou Gorillaz (The Pink Phantom).

Coververzi Pet Shop Boys (It’s a Sin) nahrál Elton s Years & Years a legendární rockovou baladu Nothing Else Matters (Metallica) zase s Miley Cyrus. S Lil Nasem X natočil píseň One of Me.

„Některé věci se musely nahrávat na dálku přes Zoom, což jsem zjevně nikdy předtím nedělal. Další nahrávání proběhlo za velmi striktních bezpečnostních podmínek, pracovali jsme společně s dalším umělcem, ale odděleni skleněnými zástěnami. Ale všechny tracky, na kterých jsem pracoval, byly skutečně zajímavé a rozmanité, je to materiál zcela odlišný od toho, čím jsem známý, vytáhlo mě to z mé komfortní zóny do nového teritoria,“ poznamenal Elton.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám