Hlavní obsah

Do Red Hot Chili Peppers se vrací původní kytarista a chystají koncerty

Novinky, Stanislav Dvořák

Do skupiny Red Hot Chili Peppers se vrací John Frusciante, původní člen z devadesátých let, kdy se sestava proslavila s geniálním albem Blood Sugar Sex Magik.

Foto: Profimedia.cz

John Frusciante

Článek

Frusciante nahradí kytaristu Joshe Klinghoffera po deseti letech. O skutečném důvodu jeho odchodu slavní „red hoti“ nic neřekli, zveřejnili jen zdvořilé fráze.

„Josh je nádherný muzikant, kterého uznáváme a milujeme. Jsme hluboce vděčni za čas strávený s ním, a bezpočet darů, který s námi sdílel. Také oznamujeme s velkým nadšením, že John Frusciante se vrací do skupiny,“ uvedli na Instagramu.

Kronika „Red Hotů“. Flea píše memoáry

Kultura

Frusciantova minulost ve skupině je dost složitá. Do Red Hot Chili Peppers vstoupil už v roce 1988, kdy patřili do amerického undergroundu. Nahrával s nimi desky Mother’s Milk a Blood Sugar Sex Magik. Následná sláva a šílenství kolem kapely skončily tím, že odešel. V roce 1999 se ale vrátil a vydali spolu alba Californication, By the Way a Stadium Arcadium. Pak v roce 2009 zase odešel a vystřídal ho Josh Klinghoffer, který s nimi už předtím jezdil na turné.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Frontman Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis

O Red Hot Chili Peppers bylo v poslední době málo slyšet. Na rok 2020 plánují koncerty v Americe, ale o evropském turné se zatím nepíše. V Česku vystupovali několikrát. Funková ikona devadesátek však není považována za úplně nejlepší koncertní kapelu, většina recenzentů se shoduje, že naživo jim energie trochu ubývá a se zpěvem se často trápí.

RECENZE: Red Hot Chili Peppers přivezli magii bez energie

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám