Hlavní obsah

Do Prahy se vrací americký kytarista a zpěvák Keb’ Mo’

Americký písničkář Keb’ Mo’ ohlásil koncert 9. května v pražském Divadle Archa. Představil se u nás jako předskokan Erika Claptona a před třemi lety tu vystupoval i sólově. Vychází z bluesových kořenů, ale není mu cizí ani soul a folk.

Foto: Liver Music

Keb’ Mo’

Článek

Keb’ Mo’, vlastním jménem Kevin Moore, vyrůstal v prostředí kostelních gospelů a v mládí byl znám hlavně jako autor, producent a studiový hudebník. Poté, co v devadesátých letech účinkoval v bluesovém muzikálu Spunk, posunulo ho to víc k   sólové kariéře.

Debutoval albem Keb’ Mo’ (1994), které ho proslavilo a přineslo i komerční úspěch. Poté vydal desky Just Like You (1996) nebo Slow Down (1998), které už dostalo  cenu Grammy za nejlepší současné bluesové album.

Většina skladeb Keb’ Moa ovšem nemá tradiční formu blues, jsou to spíš moderní písničky, chytlavá směs soulu, blues, folku a country s přesahem do vkusného popu. Využívá nejrůznější aranže, trochu se podobá stylu Erika Claptona.

Foto: Jeremy Cowart

Keb’ Mo’

Postupně začal hrát se slavnými jmény (Bonnie Raitt, Jackson Brown, Cassandra Wilson, Buddy Guy, Amy Grant, Solomon Burke) a koncertovat po celém světě. Jeho skladby natočili Joe Cocker, B. B. King, Buddy Guy nebo Dixie Chicks.

V poslední době vydal desky BLUESAmericana (2014) či Oklahoma z roku 2019. Spolupracoval také s režisérem Martinem Scorsesem na projektu Martin Scorsese Presents The Blues.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Goout.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám