Hlavní obsah

Do Ostravy míří Youssou N´Dour i Bonův zpívající syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Colours of Ostrava 2022 nově hlásí účast amerických Modest Mouse, slavného afrického zpěváka Youssou N´Doura či rockové skupiny Inhaler.

Foto: Inhaler

Inhaler: V popředí dole Bonův syn Elijah

Článek

Youssou N´Dour je klasik africké hudby a nejen to. World music propojil s globálním popem a zažil průlom do mainstreamu. Držitel ceny Grammy přiveze nové album Mbalax, což je i název žánru, který kdysi přivedl se svými kolegy na scénu. Vystoupí s kapelou Le Super Étoile de Dakar.

Američtí indie rockoví Modest Mouse vystoupí poprvé v České republice. Mají  nominaci na Grammy a v Ostravě představí sedmé album The Golden Casket.

Irští Inhaler, to jsou zpěvák a kytarista Elijah Hewson (syn Bona z U2), baskytarista Robert Keating, kytarista Josh Jenkinson a bubeník Ryan McMahon. Debutové album It Won’t Always Be Like This překvapivě zvítězilo v britském albovém žebříčku a poté mimo jiné koncertovali s Noelem Gallagherem a na americkém turné s Blossoms.

Foto: Colours of Ostrava

Zpěvák Youssou N´Dour

„Colours of Ostrava dle své tradice nabídne příští rok reprezentativní výběr africké hudby v nejrůznějších podobách - od té tradiční až po žhavou současnost. Zároveň jsem ráda, že se vedle The Killers dostane velkou měrou díky nově potvrzeným jménům Modest Mouse a Inhaler na  indie-rock,” dodala ředitelka festivalu Zlata Holušová.I

Colours of Ostrava proběhne od 13. do 16. července 2022. Již dříve potvrdili účast  Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP, Kings of Convenience, Wardruna, Princess Nokia, Meduza, Sleaford Mods, Hiromi a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám