Hlavní obsah

Do Čech se vrací Bonnie Tyler

Známá velšská zpěvačka Bonnie Tyler vystoupí na konci března dvakrát v České republice. Nejprve zazpívá 28. března ve Sportovní hale v Příbrami. O den později zazní její typický chraplák v pražské Lucerně.

Foto: EarMusic/ ina Korhonen

Bonnie Tyler

Článek

Osmašedesátiletá Bonnie Tyler začala svou kariéru v sedmdesátých letech. V roce 1977 se prosadila se singly Lost In France a More Than A Lover a s albem The World Starts Tonigt. O rok později singl It´s A Heartache vystoupal na čtvrté místo britské hitparády a třetí americké.

Ještě větší úspěchy získala v osmdesátých letech, kdy spolupracovala s producentem Jimem Steinmanem, jenž stál i za Meat Loafem. Právě on naspal její největší hit Total Eclipse Of The Heart z alba Faster Than The Speed Of Night, které se dostalo v roce 1983 do čela britského albového žebříčku. Steinman složil i další její velký hit Holding Out For a Hero.

It´s Heartache a Total Eclipse Of The Heart patří mezi nejprodávanější singly na světě vůbec, každého se prodalo přes šest milionů kopií.

V devadesátých letech měla úspěch, když spolupracovala s Dieterem Bohlenem z dua Modern Talking, který pro ni napsal píseň Bitterblue.

Ani poté však nežila jen z minulosti, i když desky už vydávala s většími pauzami. Se skladbou Believe In Me ze sedm let starého alba Rocks And Honey se v roce 2013 účastnila soutěže Eurovize. Loňská deska Between The Earth And The Stars vyšla po šestileté pauze, kterou vyplnilo vydání singlu Love´s Holding On, který nahrála s německou metalovou kapelou vedenou kytaristou Axelem Rudim Pellem.

Bonnie Tyler: Neskládám, v tom netkví můj talent

Kultura

Přidán odkaz na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám