Hlavní obsah

Divadlo nabídlo Ukrajincům vstup za korunu. Vytipovalo pro ně představení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstupenku za pouhou jednou korunu začalo nabízet Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě všem Ukrajincům, kteří utekli před válkou a pobývají v České republice. Speciální cenu divadlo poskytne každému, kdo se prokáže odpovídajícím osobním dokladem.

Foto: ndm.cz

Divadlo Antonína Dvořáka v Ostravě

Článek

„Uvědomujeme si, že ukrajinští občané řeší dnes existenční problémy, mnozí k nám přijeli bez prostředků jen s pár kousky oblečení a mají za sebou traumatické zážitky. Přesto nebo právě proto jim chceme udělat radost kulturním zážitkem,“ vysvětlil ředitel divadla Jiří Nekvasil.

Pro Ukrajince divadlo vytipovalo hlavně hudební představení, navštívit ale mohou třeba i balet.

Praha přispěje uprchlíkům na stravu

Domácí

„Balet hovoří jazykem mezinárodním. Opery ze světového repertoáru není třeba představovat, my je uvádíme v původním znění také s anglickými titulky a budou tedy srozumitelné. Nabízíme i některé světové muzikály, které sice hrajeme v češtině, ale jsou dostatečně známé a mohou potěšit a pobavit i toho, kdo jazyku nebude až tak dokonale rozumět,“ dodal ředitel.

Na webových stránkách divadla najdou zájemci stručnou prezentaci doporučených titulů v ukrajinštině.

Reklama

Výběr článků

Načítám