Hlavní obsah

Divadlo loutek chystá tři premiéry i pohádku z Valašska

– Ostrava

Ve velkém už probíhají přípravy v ostravském Divadle loutek na sezonu 2021/2022. Oblíbené divadlo všech generací v ní představí tři nové inscenace. Návštěvníci se mohou těšit na pohádku z Valašska či vánoční hru, ale i na poetický příběh myšky a lišky.

Foto: Foto - archiv Divadla loutek Ostrava

Ani v nové sezoně nebude v loutkovém divadle chybět tradiční letní prázdninová akce Pimprléto plná pouličních vystoupení a koncertů.

Článek

„Jako první novinku představíme 26. listopadu inscenaci pro adventní čas. Je to Vánoční hra aneb o tom slavném narození. Jde o odloženou premiéru, protože tato hra měla být divákům představena už loni, jenže epidemie koronaviru to nedovolila. Věříme, že se to letos podaří,“ sdělila Právu mluvčí Divadla loutek Ostrava Tereza Zlámalová.

Ostravský autor Tomáš Vůjtek napsal hru, která zcela současným jazykem navazuje na tradice lidových barokních her. Klasický biblický příběh o narození Ježíška rozehraný v souboji andělů s čerty režíruje Václav Klemens. Celá hra je protkaná známými koledami, ale i zcela novými písněmi.

Foto: Foto - archiv Divadla loutek Ostrava

Ostravské divadlo představilo své plány na příští sezonu.

Hudební valašská pohádka

Další premiéra bude v loutkovém divadle 25. února. „Bude to hudební pohádka z Valašska s názvem Smrt na hrušce. Chalupnice Kača má kouzlo, kterým zabrání tomu, aby jí nezvaní hosté kradli hrušky sladké jako med. Zloději totiž zůstanou na stromě přilepení, dokud jim Kača nedovolí slézt. Jednou se na strom přilepí i Smrt a to se začnou dít zajímavé věci,“ líčila další novinku v repertoáru divadla Zlámalová. Režii a hudbu má na starosti známý muzikant, zpěvák a režisér Tomáš Kočko.

Poslední premiéra je připravena na 13. května, kdy se diváci dočkají pohádky Myši patří do nebe. Myška Šupito pronásledovaná lišákem Bělobřichem z knihy Ivy Procházkové se tak dostane i na jeviště. „Hru režírují Karel Růžička a Lenka Sedláčková. Je to velmi poetický příběh s nelehkým tématem,“ upozornila mluvčí s tím, že se děti dočkají i tradičních akcí. Noc divadel by se měla odehrát 20. listopadu, chystá se i Pimprléto a Den dětí.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám