Hlavní obsah

Dělala na tom čtyři roky. Vychází Weird & Wonderful od Lenny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 22. května vychází Weird & Wonderful, album mladé talentované české zpěvačky Lenny. Album, které připravovala čtyři roky, je podle ní žánrově pestré.

Foto: Matúš Tóth

Zpěvačka Lenny

Článek

Lenny hodně zaujala už debutem Hearts a poměrně se jí daří v zahraničí. Nedávno pod křídly producentů Clinta Murphyho a Marcuse Trana točila duet s Marpem. Podle producenta Ondřeje Fiedlera je druhá deska temnější a zároveň ulítlejší.

„Od okolí jsem cítil tlak, s čím přijdeme, ale snažili jsme se neřešit, jestli se to bude někomu líbit, nebo ne. Na desce jsme já i Lenny nechali velký kus sami sebe.“

Inspirace 90. léty prý bude znát.

„Celá tahle éra se vrací, já jsem na tom vyrostl, takže jsem toho využil, oživil jsem staré nahrávky, které jsem měl rád a k tomu si naposlouchal, co frčí.“

Foto: Lukáš Wagneter/Red Bull Center Pool

Lenny při práci v Londýně

„První demosnímek jsem měla připravený v říjnu roku 2016 a poslední píseň dokonce vznikla necelý týden před odevzdáním alba,“ vysvětlila Lenny. Mnoho nápadů vytřídila, písničky také víckrát předělávala.

„Miluji, když se propojí všechny stránky práce i příprav, a hudbu, grafiku i koncerty spojuje emoční, ale i vizuální tematika. To je dle mého názoru to, co činí interpreta skutečně charakteristickým,“ uzavřela.

Letos nepřijedou Guns N' Roses ani Iron Maiden

Kultura

Mix téměř celého alba se dělal v Anglii. Ne s každým zahraničním producentem má ale Lenny dobré zkušenosti.

„Krásným příkladem toho je píseň Home, kterou jsem původně napsala v Berlíně s mým novozélandským kamarádem a písničkářem Chesterem Travisem a švédským skladatelem Kimem Wennerstromem. Když se mi ale z pod rukou německého producenta vrátila v podobě jakési disko 'tucárny', bylo mi to odstrašujícím příkladem,“ zavzpomínala Lenny.

Nové album chce představit živě 4. prosince na koncertě v pražském O2 Universu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám