Hlavní obsah

Cool černé pumy. Pohodáři s odkazy na šedesátky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Black Pumas vydala videa ke svému EP The Electric Deluxe Sessions. Jde o nové verze skladeb Colors a Wichita Lineman.

Black Pumas - Wichita Lineman

 
Článek

Soul, rock i jazz namíchali američtí pohodáři ve svých retro písních, které odkazují hladivým zvukem na Motown a další americké labely 60. a 70. let. Colors je singl z jejich debutu, který vydali v roce 2019, nyní ho ale roztáhli na sedm minut.

Wichita Lineman je coververze již klasické skladby z roku 1968. Napsal ji Jimmy Webb a původně šlo o country (první verzi nazpíval Glen Campbell). Už od roku 1968 to byl slavný hit. Campbellovo album se dostalo na třetí místo americké popové hitparády a spousta lidí pak natočila své verze.

Foto: Black Pumas

Black Pumas

Black Pumas byli loni nominováni na nejlepšího nováčka v rámci cen Grammy společně s Lizzo, Maggie Rogers, Lil Nas X, Yola, Tank and the Bangas, Rosalíou a Billie Eilish.

V roce 2021 by měli vystoupit na Colours of Ostrava.

Foto: Colours of Ostrava

Black Pumas

„Nahráli jsme Colors, Fire a Know You Better živě pro Amazon. Jsou to vše písničky, které se od doby, kdy jsme je nahráli na album, proměnily naživo v něco úplně jiného,“ poznamenal kytarista Adrian Quesada. „Když jsme nahrávali desku, pracovali jsme spolu teprve pár měsíců. Všechno to koncertování na turné, to živé hraní písničky pozvedlo po stránce aranžmá.“

Black Pumas - ColorsVideo: Amazon

Reklama

Výběr článků

Načítám