Hlavní obsah

Čarodějnice s temným kabaretem Jo Carley plným kostlivců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mimořádný koncert se uskuteční na čarodějnice v klubu 007 na Strahově, 30. dubna tam vystoupí anglické trio Jo Carley & The Old Dry Skulls. Image s kostlivci a zombie motivy sice odkazuje na psychobilly, hudební záběr kapely je však mnohem širší a je v ní možné najít spojitost s Dresden Dolls nebo dokonce The Tiger Lillies.

Foto: olddryskulls

Jo Carley se svou skupinou Old Dry Skulls

Článek

Písním uděluje tah kontrabas občas podporovaný kopákem, což jim dává nádech raného rock´n´rollu a rockabilly, je to však jen jedna z ingrediencí. Hlavní inspirací je temný kabaret a vaudeville, v přístupu jsou jasně patrné styčné plochy s The Tiger Lillies a také propátrávajícími v morytátech a mordýřských baladách temné stránky mysli.

Protože písním dominuje hlas Jo Carley, nabízí se i srovnání s Amandou Palmer a jejím duem Dresden Dolls. The Old Dry Skulls však nejsou až tak inspirování výmarským kabaretem, alternativním rockem, ale vracejí se ke kořenům rocku, ke country, když rytmus občas udávají chrastítka, a dokonce ke skifflu, s nímž začínali členové The Beatles. Jo nejen hraje občas na mandolínu, ale také drhne valchu jako představitelé pouličního blues dvacátých let a skifflové kapely, která také využívali levné a primitivní nástroje.

I když se písněmi Jo Carley & The Old Dry Skulls lze dobře bavit, nejsou povrchní. Lze toho v nich hodně najít.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám