Hlavní obsah

Bývalí členové Van Halen natočili poctu praotci rocku Little Richardovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Sammy Hagar zavzpomínal na Little Richarda, praotce rocku, který nás nedávno opustil. Nazpíval jeho známý hit Keep a Knockin.

Sammy Hagar & The Circle - Keep A-KnockinVideo: Sammy Hagar

 
Článek

Na začátku písně je malý fórek - sólo na bubny, které velmi připomíná Led Zeppelin a skladbu Rock ‘n’ Roll. Hagar přiznal, že ho to úplně zmátlo a nejdřív začal zpívat jiný text. „Trvalo mi to tři pokusy. Můj nejoblíbenější bubeník a nejoblíbenější zpěvák všech dob - miluju ho a doufám, že vy taky. Ať žije muzika Johna Bonhama a Little Richarda!”

Foto: Profimedia.cz

Sammy Hagar

Právě syn bubeníka Johna Bonhama, Jason Bonham, s ním coververzi nahrával.

„Jason ví, každý ví, že John Bonham to ukradl od Little Richarda. On hraje na bicí to, co Little Richard zpíval. Naš verze je taková blbina pro srandu. Děláme to jako poctu Little Richardovi.”

Zemřel Little Richard, jeden ze zakladatelů rock'n'rollu

Kultura

S Hagarem si zahrál také bývalý basák Van Halen Michael Anthony a kytarista Vic Johnson. Předtím už si takhle pohráli s písněmi Who (Won’t Get Fooled Again), Buffalo Springfield (For What It’s Worth) a Van Halen (Good Enough).

Zesnulý Little Richard byl geniální zpěvák, slavný hlavně v padesátých letech. Jeho výbušný zpěv, emotivní výkřiky a zuřivý způsob hraní na klavír inspirovaly Beatles, Rolling Stones, Elvise Presleyho a řadu dalších hvězd. Nadčasové hity Tutti Frutti, Long Tall Sally či Lucille mají stovky coververzí.

Reklama

Výběr článků

Načítám