Hlavní obsah

Bruce Willis vždycky říkal: Prožij to!

Smutnou zprávu museli přijmout fanoušci hvězdného amerického herce Bruce Willise, který se v sedmašedesáti letech ze zdravotních důvodů rozhodl ukončit hereckou kariéru. Přitom měl na letošek naplánováno natáčení deseti filmů. Onemocněl ale afázií, nemocí, při níž v důsledku poškození některých oblastí mozku člověk do určité míry přichází o schopnost mluvit a porozumět řeči.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Willis jako boxer Butch Coolidge ve filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Článek

O rozhodnutí svého otce informovala na instagramovém profilu Rumer Willisová: „Náš milovaný Bruce má zdravotní problémy a nedávno mu byla diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. V důsledku toho Bruce odstupuje od kariéry, která pro něj tolik znamenala. Pro naši rodinu to je opravdu náročné období. Ale jak Bruce vždycky říká: Prožij to! Společně to plánujeme udělat. S láskou Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel a Evelyn.“

Pod vyjádřením jsou podepsány současná manželka Emma Hemingová, se kterou je Bruce Willis ženatý od roku 2009, bývalá žena Demi Mooreová, manželé byli od roku 1987 do roku 2000, a všechny dcery.

Bruce Willis se stal světovou celebritou na konci osmdesátých let minulého století díky filmu Smrtonosná past, v němž hrál policistu Johna McClanea. Smrtonosná past měla čtyři díly. Fanoušky si získal filmy Poslední skaut, Hudson Hawk, Smrt jí sluší, Šestý smysl, Hartova válka nebo Sin City – město hříchu.

Bruce Willis končí kariéru, je nemocný

Svět

Jedním z jeho největších úspěchů byla role boxera ve filmu Quentina Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvětí.

Za své herecké umění byl odměněn nejen velkou fanouškovskou přízní, ale také Zlatým glóbem, dvěma cenami Emmy a hvězdou na hollywoodském chodníku slávy.

Je však také filmovou hvězdou, pro kterou byla letos vytvořena speciální kategorie filmové anticeny Zlatá malina. Loni totiž hrál v osmi převážně nízkorozpočtových filmech, které na specializovaném serveru Rotten Tomatoes od filmových kritiků nedostaly hodnocení vyšší než dvacet procent. Zlatou malinu si odnesl již dříve za filmy Armageddon a Kosmický hřích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám