Hlavní obsah

Bruce Willis končí kariéru, je nemocný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký herec Bruce Willis ukončil svou hereckou kariéru. Trpí afázií – nemocí, která ovlivňuje schopnost mluvit. Oznámila to jeho rodina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Archivní záběry Bruce Willise, který oznámil, že končí s herectvímVideo: Reuters

 
Článek

„Milí Brucovi fanoušci, jakožto rodina bychom rádi informovali, že náš milovaný Bruce se potýká se zdravotními problémy a byla mu diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní funkce, proto se rozhodl ukončit kariéru,“ napsala Willisova rodina na Instagramu.

Sedmašedesátiletý herec patří k nejzářivějším hvězdám Hollywoodu posledních desetiletí. Proslavily ho filmy Smrtonosná past, kde hrál detektiva Johna McClanea nebo například Pulp Fiction: Historky z podsvětí, kde ztvárnil roli boxera Butche Coolidge.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

Afázií se označuje porucha řečového centra v mozku, která může mít celou řadu příčin. Může jít o následek úrazu nebo například důsledek degenerativního neurologického onemocnění.

Během své bohaté kariéry byl Willis oceněn Zlatým glóbem a cenou Emmy, na zřejmě nejprestižnější filmové ocenění Oscara nedosáhl.

Několikrát byl také vybrán jako držitel Zlaté maliny za naopak nejhorší filmařský počin. Malinu dostal jako herec i scenárista.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Willis na snímku z filmu A day to Die

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám