Hlavní obsah

Britská klávesová kytarovka Chikinki míří do Prahy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská kytarovka Chikinky vystoupí v rámci evropského turné po třech letech opět v Praze. Svoje čerstvě vydané album Brace, Brace, které je opět směsicí elektroniky a indie music, představí 20. ledna v Lucerna Music Baru.

Článek

Pětičlenná kapela Chikinki byla založena už na přelomu roku 1996 a 1997, když zpěvák Rupert přinesl domů 12ti stopý nahrávač, bezmyšlenkovitě nahrál kytarovou část a o pár dní později zjistil, že zbytek jeho spolubydlících doplnil to ostatní. Mají za sebou čtyři vydaná studiová alba, z nichž jedno je složeno z raritních skladeb i B-sides a poslední z listopadu s názvem Brace, Brace se umístilo na slušném 32. místě iTunes Chart.

Skupinu tvoří zpěvák Rupert Browne, Boris Exton, kterého najdete za několika druhy kláves a syntetizátorů, za bicími sedí Steve Bond a posledním členem, který více v ruce než na stojanu ovládá další syntetizátor, je Trevor Wensley. Kapela překvapivě nemá bassového kytaristu a všechny bassové linky nahrazuje elektronicky, což dělá jejich nezaměnitelný zvuk.

Do širšího podvědomí posluchačů se dostali skvělým dvanáctiskladbovým albem Lick Your Ticket z roku 2004, které přijeli v říjnu 2005 poprvé představit i k nám do klubu Abaton. Identické album obsahuje i skladbu Assassinator 13, ke kterému natočili i skvělý často oceňovaný videoklip.

Poslední vydané album Brace, Brace obsahuje několik skvělých výrazných hitovek jako You said, Like s see-sa nebo Sunrise, takže se bude 2. ledna v Lucerna Music Baru opět na co těšit.

Ukázky z posledního alba si poslechněte na www.myspace.com/chikinki

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám