Hlavní obsah

Black Sabbath opráší vzpomínky

Právo, jaš

Black Sabbath vydali v roce 1972 své čtvrté album Vol. 4. Zahrnovalo klasické písně Supernaut, Changes a Snowblind a zapsalo se do Top 10 ve Velké Británii a mezi dvacet nejlepších v hitparádě v USA. Nyní se vynálezci heavy metalu, jak se píše o Black Sabbath, vydávají na cestu do minulosti a představí své klasické album v novém vydání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Black Sabbath

Článek

Stane se tak 12. února 2021 a celý box ponese název Vol. 4: Super Deluxe Edition. Budou ho tvořit čtyři cédéčka a pět vinylových desek. K emisím bude přiložena obsahově bohatá brožura s citacemi všech čtyř členů kapely z období vydání alba, zřídka zveřejňované fotografie a plakát s nikdy nepublikovanými uměleckými díly s pracovním názvem Snowblind.

Členy kapely v roce 1972 byli zpěvák Ozzy Osbourne, kytarista Tony Iommi, baskytarista Geezer Butler a bubeník Bill Ward. Vydání alba v září 1972 jim přineslo dvě velké změny. Jednou byla rezignace současného producenta Rodgera Baina a výroba alba samotnou kapelou, druhou rozhodnutí nepořídit nahrávky ve studiu v domovské Anglii, ale v Record Plant v Los Angeles.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám