Hlavní obsah

Audiohru pro dva připravila Činohra Národního divadla

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako další světovou premiéru v rámci projektu pro období pandemie Divadlo mimo divadlo připravila Činohra pražského Národního divadla autorskou audioinscenaci režiséra Jiřího Austerlitze Ty v mém domě, v níž účinkuje Saša Rašilov a ti, kteří si ji stáhnou.

Foto: ČT - Karel Cudlín

V inscenaci účinkuje Saša Rašilov.

Článek

Nový formát totiž vstupuje k divákům domů a nabízí jim spoluúčast na představení. Poprvé se tak stane ve čtvrtek 1. dubna od 18 hodin na stránkách Národního divadla a následně si diváci za 150 Kč mohou stáhnout do svého chytrého mobilního telefonu audiostopu s představením. Fungovat bude čtrnáct dní od nákupu, ale lze ji pouštět opakovaně. Důležité je být dva, v jakémkoliv bytě nebo domě, mít dostatečně nabitý telefon a alespoň hodinu času.

Režisér Jiří Austerlitz k projektu v podcastu Národního divadla říká: „Kolegyně Marta Ljubková vymyslela, že by bylo hezké mít hru pro dva diváky nebo posluchače. Mně se to okamžitě zalíbilo, protože je to exkluzivní formát pro páry, o nichž předem nic nevíme. Bylo třeba najít formát, jenž by obsáhl pokud možno všechny varianty vztahu dvou lidí. Vyšli jsme z toho, že každý byt nebo dům má několik komponentů, které jsou všude stejné, stůl, postel, ledničku, splachování na toaletě nebo třeba šuplík. Ten zmiňuji proto, že nabízí možnost mobil do něj schovat a rozehrát situaci, jejíž podstatou bude odhalování skrytých věcí, ať už fyzických v bytě, nebo niterných, jež před sebou lidé tají.“

Od května bude k dispozici i anglicky mluvená verze You in My House.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám