Hlavní obsah

Andy Cermak zpívá o správném citu, který je někdy potlačen

Po singlech Summer Lonely Night, Inside Outside a Dark Blue Sky přichází frontman kapely Sunflower Caravan, zpěvák, pianista a skladatel filmové hudby Andy Cermak s emotivní novinkou Our Love. Píseň, která je předzvěstí jeho albového debutu, doplňuje minimalistický videoklip, který pro Cermaka natočila jeho žena. Na Novinkách.cz má premiéru.

Andy Cermak v klipu k písni Our Love.Video: Supraphon

 
Článek

„Když jsem skládal Our Love, ještě jsem netušil, do jaké doby budu singl vydávat. Je to naprosto nečekaná doba hrozné války na Ukrajině, je to ale také doba vzájemné propojenosti a pomoci. Píseň je o naší lásce jako takové, a právě ta nám říká, jakým směrem se máme ubírat. Jak se zpívá v refrénu, je to ta nejlepší věc, kterou máme, za kterou musíme bojovat a kterou musíme oslavovat,“ vysvětlil Cermak.

„Co vidíme nyní ve světě na straně dobra, je jasně poháněno láskou neboli tím správným citem, který mají všichni v přirozenosti, akorát je někdy nezdravě potlačen, nebo dokonce umlčen. Nejdřív mi to přišlo moc přímočaré až přehnané, ale refrén mi nedovolil jiná slova. S odstupem jsem rád, že jsem je tak nechal,“ dodal.

Skladba zaujme textem i skladatelským rukopisem s dominantním zvukem piana a emotivním pěveckým projevem, který je navíc v závěru podkreslený výrazným sborem. Our Love se o mix a současnou zvukovou produkci postaral berlínský producent Niko Stoessl.

Foto: Supraphon/Tomáš Martinek

Andy Cermak

Videoklip byl natočen na iPhone v domácí produkci. „Napadlo nás si prostě hrát s prázdným pódiem, na němž budu jen já a velké koncertní křídlo. Jiný plán nebyl. Tak jsme strávili jedno příjemné odpoledne v pražském KD Barikádníků a zkoušeli různé záběry. Nakonec jsem je v postprodukci propojil dohromady. Přišlo mi zajímavé použít dva různé záběry najednou. Většinou se použije ten nejlepší a ostatní se vyhodí, tady má naopak divák možnost sledovat dvě performance zároveň,“ řekl Cermak.

Our Love je předzvěstí chystaného sólového alba, na němž se Cermak profiluje jako autor melancholického klavírního popu. Album nazvané Secret December vyjde v květnu a Cermak je zamýšlí podpořit i koncertně. Vystupovat bude sám s pianem i s doprovodnou kapelou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám