Hlavní obsah

Americký rapper DMX zemřel po předávkování

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký rapper a herec Earl Simmons, známý jako DMX, zemřel v pátek v padesáti letech po infarktu po předávkování drogami. Uvedla to stanice BBC s dovoláním na vyjádření rodiny. Před týdnem byl převezen do nemocnice. Postupně mu selhávaly orgány.

DMX - X Gon Give It To YaVideo: DMX

 
Článek

Rodina v prohlášení uvedla, že to byl „bojovník, který bojoval až do úplného konce“. DMX byl připojen na přístroje udržující ho při životě a zemřel obklopen členy rodiny.

DMX byl převezen minulý pátek do nemocnice ve White Plains v americkém státě New York. Tehdy uvedl jeho advokát Murray Richman: „Dýchá sám, ale mozková činnost je slabá.“ Když se 2. dubna předávkoval, dostal infarkt a mozek nebyl dlouhé minuty zásoben kyslíkem. V nemocnici mu pak selhávaly orgány.

Po celý život bojoval se závislostí na drogách, zejména na cracku. Opakovaně byl na odvykací kúře.

Foto: Gary Hershorn, Reuters

Rapper DMX na snímku z roku 2000

DMX patří k nejvýznamnějším rapperům konce devadesátých let, který spolupracoval s dalšími předními rappery, jako jsou Jay-Z, LL Cool J nebo Nas. „Earlova hudba inspirovala nespočetné fanoušky po celém světě a jeho ikonický odkaz bude žít věčně.“

Největší úspěch slavil se skladbou Party Up z alba ... And Then There Was X vydaného v roce 1999 u slovutného labelu Def Jam. To se dostalo hned na první místo albového žebříčku jako předchozí album Flesh of My Flesh, Blood of My Blood. Celkem se prodalo 74 milionů nosičů s jeho nahrávkami.

Foto: Joe Traver, Reuters

DMX na festivalu ve Woodstocku v rcoe 1999

Vedle hudební kariéry se věnoval i filmu, debutoval ve snímku Belly z roku 1998, kde hrál gangstera. Objevil se i v akčním snímku Romeo musí zemřít, v Lovci policajtů i v thrilleru Neumírej sám.

Opakovaně měl potíže se zákonem kvůli napadení, nebezpečnému řízení, držení drog i zbraní. Otec patnácti dětí byl stíhán i za neplacení alimentů a daňové podvody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám