Hlavní obsah

Podívejte se na okamžiky štěstí. Do tváří oceněných filmařů

Součástí 28. ročníku Českých lvů je také výstava fotografií Lenky Hatašové. K vidění je na pražském Palachově náměstí. Fotografka v nich zachytila chvíle štěstí oceněných tvůrců, kteří si krátce před pořízením snímků převzali ocenění za svou práci.

Foto: Lenka Hatašová

Tereza Ramba se lvem.

Článek

„Portrétovat držitele Českého lva bezprostředně poté, co se dozvědí, že tuto prestižní cenu získali, je pro mě fascinující okamžik. Na vytvoření snímku mám vždy ve svém improvizovaném ateliéru v zákulisí ceremoniálu jen několik málo minut, ale ani tak se nebojím experimentovat se světlem. I tady je mým záměrem vtisknout portrétům svůj rukopis,“ říká autorka portrétů.

Fotografka Lenka Hatašová: Digitální éra je obrovská úleva

Kultura

S ohledem na protipandemická opatření je unikátní kolekce velkoformátových fotografií i jednou z velmi mála výstav volně přístupných veřejnosti.

Foto: Lenka Hatašová

Václav Marhoul se lvy.

Filmové fanoušky i kolemjdoucí tak zaujme Tereza Ramba, koupající se obrazně v odlescích vzácné trofeje, Klára Melíšková, hledící zblízka do třpytu skleněné sošky s vědoucím úsměvem, nebo pohled Jiřího Schmitzera, který jako by mířil do vzpomínek, zatímco Václav Marhoul drží své tři lvy pevně v rukou s rozhodností přísného, leč také laskavého režiséra.

Foto: Lenka Hatašová

Fotografka Lenka Hatašová

Lenka Hatašová bude oceněné fotit i letos, tedy už tuto sobotu 6. března, kdy slavnostní ceremoniál proběhne. Na pořízení snímků má vymezené přesně tři minuty.

Foto: ČFTA

Výstava před pražským Rudolfinem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám