Hlavní obsah

Zloděj ukradl mramorové desky z někdejšího památníku Koněva

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze 6 zmizelo několik mramorových desek kolem podstavce po soše sovětského maršála Ivana Koněva. Případ prověřuje policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Pomník KoněvaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí policie Lucie Drábková v úterý Novinkám řekla, že její kolegové případ prověřují jako krádež. Budou vyslýchat svědky a provádět další úkony.

Radnice Prahy 6 podala trestní oznámení, reagovala tak na příspěvky lidí v uzavřené skupině na Facebooku týkající se Dejvic.

Rus protestuje proti odstranění sochy Koněva růžovou octavií

AutoMoto

Socha vojevůdce, který se podílel na osvobození Prahy od nacistů, ale i na krvavém potlačení protikomunistického povstání v Maďarsku v roce 1956, stála na pražském náměstí Interbrigády od roku 1980.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Desky zmizely z místa, kde stávala socha maršála Koněva

Letos v dubnu ji nechala radnice odstranit v reakci na to, že se socha opakovaně stávala terčem vandalů, i s ohledem na kontroverzní osobnost maršála.

Reklama

Související články

Místo sochy Koněva někdo umístil záchod

Na místo po soše sovětského maršála Ivana Koněva v Praze 6 někdo postavil porcelánový klozet. Věc prověřuje policie, řekl ČTK její mluvčí Jan Daněk. Městská...

Výběr článků

Načítám