Hlavní obsah

Ženě s falešným břichem radil s cestou do porodnice, okradli ho. Podezřelé zachytila kamera

– Brno

Fantazie podvodníků cílících na seniory zřejmě nezná mezí. Své o tom ví i 74letý muž, kterého na parkovišti v Brně-Bohunicích oslovili muž a žena s falešným těhotenským břichem, kteří naléhavě žádali, aby jim ukázal cestu do nedaleké porodnice. Než se senior vzpamatoval, přišel o platební kartu. Po dvojici, která na místo přijela v autě s polskou poznávací značkou, pátrají policisté.

Podezřelé z okradení seniora v Brně zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Dvojice, která při konverzaci střídala různé zahraniční jazyky, vstřícnému seniorovi nenápadně odcizila platební kartu. Přestože se mu předchozí situace cestou domů po chvilce v hlavě rozležela, bylo již pozdě. Podvodníkům se během několika minut podařilo z bankomatu již vybrat 45 tisíc korun. Pak už naštěstí zareagovala banka, která po upozornění bezmocného důchodce odcizenou kartu bleskově zablokovala,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Banka jí zablokovala podezřelou platbu pro známost z internetu, žena ji obešla a pak litovala

Bezpečnost

Zablokování karty přišlo shodou okolností ve chvíli, kdy dvojice chtěla zaplatit v prodejně elektra mobilní telefon.

„Jakmile se ale ukázaly problémy s placením, z místa překotně odjeli. Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycen pohyb podezřelých osob. Podle nich pak například zjistili, že pachatelé seniorův PIN kód jen krátce před krádeží zřejmě nenápadně okoukali při placení v jednom z obchodů,“ dodal Vala.

Žalobci ze tří států si došlápli na falešné vnuky

Krimi

Pokud někdo podezřelou dvojici zahlédne či pozná, měl by volat linku 158.

Foto: Policie ČR

Hledaná dvojice podezřelých

Senioři patří k častým cílům podvodníků, takřka každý měsíc se objeví několik případů. Novinky v úterý informovaly o společné akci české, polské a německé policie a státního zastupitelství, při které skončili v rukou polských policistů dva lidé, kteří pomocí triku „volá vnuk a potřebuje peníze“ obrali dvacítku seniorů o téměř sedm milionů korun.

„Vnuk má problém.“ Gangy ve velkém okrádají seniory

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám