Hlavní obsah

Žena zemřela po týdnech trápení. Muž nezavolal pomoc, protože neměla pojištění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Ojedinělý případ vyšetřovali v uplynulých týdnech policisté na Českolipsku. Obvinili 55letého slovenského občana z neposkytnutí pomoci své spolubydlící, která tři týdny trpěla se zlomeninou krčku ramene. Nakonec zemřela. Muž se obával, že bude muset platit doktory, protože neměla pojištění.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Muž a žena, oba Slováci, spolu žili v jedné domácnosti již druhým rokem. Potkali se v Česku a muž pracoval, zatímco žena neměla příjem ani žádné zdravotní pojištění. Muž jí nabídl ubytování a ona se starala o domácnost. Letos v únoru žena nešťastně upadla a utrpěla otevřenou zlomeninu krčku ramene.

Ultralight se při přistání na Českolipsku převrátil na střechu

Krimi

„Ačkoliv se jednalo o velmi bolestivé zranění, ze kterého jí trčely ven kosti, lékaře nekontaktovala a neudělal to ani její spolubydlící, kterému zhruba tři týdny před očima chřadla. Rána na rameni jí začala bez lékařské péče hnisat a ona rychle slábla,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena v posledních dnech nic nejedla, nepila a nebyla schopna pohybu. Muž ji léčil léky a ránu dezinfikoval peroxidem. 16. března před odchodem na noční ji viděl živou naposledy. Když se ráno vrátil, žena už byla mrtvá. Pak zavolal na linku 112.

Nepřipoutaný řidič kamionu smetl stromy u silnice. Byl v kritickém stavu

Krimi

„Dříve to neudělal podle svého vyjádření proto, že jeho spolubydlící neměla v Čechách zdravotní pojištění a on se bál toho, že by musel výjezd zdravotnické záchranné služby platit za ni,“ konstatovala Baláková.

Žena utrpěla septický šok, který spolu s dalšími faktory vedl až ke smrti. Muže policie obvinila z neposkytnutí pomoci, za který mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám