Hlavní obsah

Žena volala o pomoc uprostřed ohně připoutaná k topení

Praha

Žena připoutaná v bytě k topení volala o pomoc, kolem byl kouř a dým. Takovou situaci řešili policisté s hasiči a záchranáři v jednom z bytových domů na Černém Mostě v Praze. Žena podle všeho chtěla spáchat sebevraždu, a nebylo to poprvé. Zásah zachytila kamera policie.

Žena byla při požáru připoutaná k topení Video: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal ve čtvrtek ráno v Bobkově ulici.

„Policisté sedmatřicetiletou ženu objevili připoutanou k topení v hořícím bytě na Černém Mostě. Kvůli nadýchání se zplodin ji odvezli záchranáři do nemocnice, poté skončila v psychiatrické léčebně,“ sdělila v pátek mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle policistů byla žena připoutána k topení a chtěla s největší pravděpodobností spáchat sebevraždu.

Desítky lidí vyhnal z paneláku v Praze noční požár

Krimi

Přivolaní hasiči pomocí hasicího přístroje požár uhasili, žena byla přímo u ohně.

„Ženě kleštěmi uštípli pouta a vyvedli ji ven z bytu. Tam na silně nadýchanou ženu čekali záchranáři, kteří ji ošetřili a převezli do nemocnice k hospitalizaci,“ zmínila Siřišťová.

Záchranná služba na Twitteru napsala, že na místě požáru na Černém Mostě zdravotníci zkontrolovali šest lidí, u všech měřili hladinu jedovatého oxidu uhelnatého.

„Pouze sedmatřicetiletou ženu, která se nadýchala zplodin hoření, jsme následně transportovali do Fakultní nemocnice Bulovka,“ uvedli záchranáři.

Hasiči původně informovali o tom, že hořela záclona o rozměrech zhruba metr na metr a oheň byl rychle uhašen.

Policisté zjistili, že žena chtěla tímto způsobem s největší pravděpodobností spáchat sebevraždu.

Foto: Policie ČR

Žena byla při požáru připoutána k topení.

„Již v minulosti několikrát na linku 158 oznámila nepravdivé informace a včerejšího dne (ve čtvrtek) měla být z bytu vystěhována. Celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté, kteří stanoví i právní kvalifikaci případu,“ dodala mluvčí pražské policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám