Hlavní obsah

Požár od prskavky uvěznil lidi v pražském bytě, policisté vykopli dveře

Praha

Šťastný konec mělo drama při požáru v jednom z panelových domů na Černém Mostě v Praze, kde v bytě vzplál vánoční stromeček od prskavky. Chodbami se šířil dým a jako první byli na místě policisté, kteří museli vykopnout dveře bytu, odkud zachránili všechny tři lidi. Jeden z policistů skončil v nemocnici poté, co se nadýchal kouře. Zásah zaznamenala policejní kamera.

Požár v panelovém domě v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v sobotu po 20. hodině v Bryksově ulici. Plameny se ze stromku rozšířily na vybavení bytu, hasiči zasahovali v dýchací technice.

Rozsáhlý požár autoservisu v Praze. Hořela auta, spadla střecha

Krimi

„Z bytu na Černém Mostě, ve kterém začal hořet vánoční stromeček od prskavky, policisté zachránili tři lidi. Jeden ze zasahujících policistů se při zákroku nadýchal kouře a skončil v nemocnici,“ uvedla v neděli policie na Twitteru.

Foto: Policie ČR

Požár v panelovém domě v Praze

Příčinou vzniku požáru byla neopatrnost při použití prskavky na vánočním stromku, požár způsobil škodu 200 000 korun, informoval mluvčí hasičů Martin Kavka.

Muž v centru Prahy podpálil mercedes. Přitom mu začalo hořet oblečení

Krimi

Evakuovaní lidé se mohli po požáru vrátit zpátky do svých bytů.

Před podobnými požáry způsobenými prskavkami či svíčkami hasiči před Vánoci každoročně varují, i letos ale k několika museli vyjíždět.

Foto: Policie ČR

Požár v pražském paneláku

Na Štědrý den zaznamenali v celé republice celkem 46 požárů, podobně jako loni. Výrazně se ale zvýšil počet zraněných – před rokem byli čtyři, letos 21.

Reklama

Související články

U Prahy někdo zapálil stoh

Nedaleko Ořechu v okrese Praha-západ někdo v úterý večer úmyslně zapálil stoh. Plameny byly viditelné také z Pražského okruhu a na místo vyjelo větší množství...

Výběr článků

Načítám